Problem z wiązaniem otworu

Witam

Mam problem z ograniczeniami dotyczącymi projektu zespołu.

Istnieją pewne osie otworów, których nie mogę wybrać, aby je ograniczyć. Nawet bez wcześniejszego wybrania innego utworu. Te wynikają zarówno z powtórzenia, jak i symetrii, ale nie widzę powodu, dla którego nie mogę ich wybrać, ponieważ są identyczne z ich sąsiadami (tym po prawej), którzy wręcz przeciwnie, są wybieralni. Pluskwa? Czy możesz mi pomóc? Proszę

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Bez montażu powiedziałbym, że dzieje się tak, jeśli między dwiema częściami jest już coś, co chcesz wytrzymać współosiowość między dwoma otworami.

Aby móc umieścić drugą współosiowość na tych samych częściach, odstępy muszą być identyczne (z wyjątkiem Catii mamy do czynienia z niewielkim przesunięciem w zależności od konstrukcji, zwłaszcza przy użyciu symetrii i powtórzeń.

Musisz to wszystko dokładnie sprawdzić (pomiary, równoległości, kierunek kieszeni itp.).

1 polubienie

Tylko problem z wyświetlaniem osi, wraca do powtórzenia i w tych szczegółach podrzędnych okazuje się, że osie są ukryte, więc muszą być wyświetlane.

Powodzenia

Pozdrowienia.

Jak wyświetlić osie, jeśli jest to "lustro"? Stp

axe.jpg

Produkt chowany podwozia

landing_gear_retractable.zip

Otwory wzoru można wybrać, ale nie otwory o symetrii (z wyjątkiem 1).

Ok, w porządku, we wzorcu przed wykonaniem symetrii musisz zaznaczyć "zachowaj specyfikację".

Dziękuję :)