bart
1
Witam
Jestem w trakcie rysowania bardzo prostej blachy, wstawiłem szkic na mojej blasze, aby móc wstawić napisy.
Problem polega na tym, że nie mogę zmienić rozmiaru tej linii szkicu, mimo że nie widzę ku temu żadnego szczególnego powodu.
Wysyłam Ci błąd Solidworks.
Jeśli ktoś ma napiwek, jestem cały w uszach^^
Z góry dziękuję.
erreur_esquisse.png
gt22
2
Postaraj się, aby szkic był całkowicie ograniczony, więc w kolorze czarnym
@+ ;-)
1 polubienie
bart
3
Dokładnie, poza utrwaleniem szkicu, nie mogę go nigdzie zacytować bez wyświetlenia tego komunikatu
Czy próbowałeś stworzyć linię konstrukcyjną i ograniczyć linię swojego napisu do tej linii?
Bastien
1 polubienie
Znam punkt sprzedaży twojego napisu i jest ograniczony na końcu linii konstrukcyjnej. Czy problem nie pojawił się tam przypadkiem?
Bastien.
Znam środkowy punkt twojego napisu i jest ograniczony na końcu linii konstrukcyjnej. Czy problem nie pojawił się tam przypadkiem?
Bastien.
bart
7
Nic nie rozumiałam^^
Narysowałem 3 linie konstrukcyjne, które związałem ze sobą (poziome, współliniowe)
następnie dodałem funkcję liternictwa
jak zwykle, podczas gdy tutaj, jedynym sposobem, jaki znalazłem dla strony, jest wpisanie podstawowej wartości w drzewie tworzenia
Spróbuj usunąć wszystkie relacje ze szkicu, a następnie utwórz swój nieograniczony napis, a NASTĘPNIE ogranicz całość.
1 polubienie
bart
9
To właśnie zrobiłem....
Bez rezultatu, nawet po rekonstrukcji nic to nie zmienia....
1 polubienie
bart
10
Problem rozwiązany!
Obejście problemu: Uruchom ponownie Solidworks !!
Najwyraźniej prosty błąd.
Dzięki za wszystko
Do zobaczenia wkrótce po nowe przygody!
1 polubienie
gt22
11
Dlaczego rysujesz 3 linie budowy?
Spróbuj wyświetlić napis ze szkicem odsuniętym od twarzy
@+ ;-)
bart
12
FYI, narysowałem 3 linie, ponieważ chciałem mieć możliwość ustawienia 3 napisów tak, jak chciałem =)