Cze wszystkim
Nie mogę uzyskać profilu szkicu, aby podążać za trajektorią, jak widać na załączonym zdjęciu...
capture.png
Cze wszystkim
Nie mogę uzyskać profilu szkicu, aby podążać za trajektorią, jak widać na załączonym zdjęciu...
W tym kontekście, część musi podążać za powierzchnią rury i zawsze kończę albo ze światłem dziennym, albo z interferencją...
Witam @Thib
To normalne, że sprawy nie idą tak, jak chcesz.
Moim zdaniem , mam wrażenie, że Twoja część wygląda bardziej jak pamięć podręczna niż część z inną funkcją (powiedz nam, do czego służy), jeśli jest to pamięć podręczna
Jeśli skupimy się tylko na Twoim rysunku , musimy przynajmniej określić, czy główna powierzchnia Twojego U jest płaska, czy zniekształcona, jak widać na obrazie, który Ci załączam.
Pozdrowienia
Witam Zozo_mp, ta część służy do obwodu chłodzenia i planuję zrobić ją w trzech częściach (2 paski przyspawane z boku).
Nie widząc, jak zabrać się za blachę, próbuję z wygładzeniem.
Pewne jest, że ideałem byłoby, gdybym zamodelował go w blasze (zwłaszcza, że to ja będę potem wykonywał tę część!)
Jeśli masz rozwiązanie, jestem za tym!
Dziękuję za więcej niż wyczerpującą odpowiedź,
Pozdrowienia
Dobry evening@Thibcapelli
Czy zamierzasz zrobić ten kawałek w 3 częściach?
to znaczy duża powierzchnia U i dwa skrzydła U.
Nie jest trudno osiągnąć:
Jeśli umieścisz nachyloną płaszczyznę (ponieważ twoja część jest nachylona), która nałoży dużą na twarz, to po wykonaniu tej powierzchni utworzysz dwie płaszczyzny dwóch końców zgodnie z żądanym kątem (prostopadłym lub pionowym do osi rury)
Masz więc zarówno profile dwóch małych skrzydeł, jak i duże płaskie powierzchnie.
Gdy wszystko jest spłaszczone, tworzysz swój MEP i masz wyrafinowany kształt do cięcia laserowego lub śledzenia, jeśli odbywa się to z przekazaniem.
Pozdrowienia
Obraz wart wielu przemówień, oto zasada w kilka minut.
Po prostu dodaj dwa małe skrzydła z 2 różnymi szkicami i to wszystko. Mówię szkice dla dwóch małych skrzydełek, ponieważ twoje spłaszczenie będzie łatwiejsze.
Pozdrowienia
Dobry wieczór
Oto druga faza, która generuje małe skrzydło (które można spłaszczyć, gdy całość zostanie przekształcona w blachę.
Tutaj połączyłem małe skrzydło i duże skrzydło, ale wystarczy, że duże i małe skrzydło nie stykają się ze sobą, aby wszystko bez PB legło na płasko. (Duży jest już płaski)
Po prostu postępuj w ten sam sposób dla drugiego małego skrzydła.
Zauważysz, że wszystko zaczyna się od ujęć pod odpowiednim kątem , a zwłaszcza od zwymiarowanych i całkowicie ograniczonych szkiców. ;-) ;-)
Pozdrowienia
Dobry wieczór Zozo_mp,
Wysyłam Ci nowy zrzut ekranu, część nie jest dokładnie taka, jak ją narysowałeś.
Element, który muszę zrobić, to ten podświetlony
Pozdrowienia
Uwaga @Thibcapelli
OOOoooopsss Dostałem zły kierunek, ale to nie zmienia zasady.
Dam ci część we właściwy sposób i opublikuję ją ponownie (przepraszam za błąd)
Pozdrowienia
EDIT: @thibcapelli widziałem przed sobą błąd ;-)
Dobry wieczór @tous
Zawiera najlepszą odpowiedź na zamknięcie tematu..... MDR (Lek MDR
Do zobaczenia w następnej dobrej odpowiedzi ;-) ;-) ;-)
Kiedy widzimy ostatni zrzut ekranu, który ustawia kontekst, widzimy, że moglibyśmy przejść bezpośrednio na spiralę bez konieczności wykonywania projekcji...
Biorąc pod uwagę liczbę problemów ze spłaszczaniem schodów spiralnych, z którymi się uporaliśmy, został on spalony w mniej niż 2!