Problem z wstawianiem rysunku szwu spawalniczego

Cześć wszystkim,

Chcę wykonać rysunek zespołu zawierającego część spawaną mechanicznie, w której wstawiłem spoiny (z funkcją spawania mechanicznego) i kiedy tworzę rysunek tego zespołu, pojawiają się tylko spoiny zespołu, nie ma możliwości, aby pojawiły się spoiny mojego pliku części.

Korzystam z Solidworks 2014 (chyba SP4.0)

Nie jest łatwo dobrze wytłumaczyć mój problem, mam nadzieję, że byłem wystarczająco precyzyjny. Uczeń, który jest w stanie chujowym dla swojego projektu.

Dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Jeśli wstawisz ==> obiekty modelu i wybierzesz Aspekt, a następnie zweryfikujesz...

1 polubienie

Prąd przemienny COBRA 427,

Dziękuję za odpowiedź, to jest to, co robię, ale pokazuje mi tylko przewody, które są w montażu, a nie te w moim pokoju

Ok i ten lut jest wyświetlany w MEP pomieszczenia??

1 polubienie

W rzeczywistości mam kilka spawów, mam spawy w moim zespole i w mojej mechanicznie spawanej części, a na rysunku widzę tylko jedną z zespołu. I żałuję, że nie mogę ich wszystkich opublikować.

Właśnie próbowałem zrobić rysunek samą moją częścią i pojawiają się spawy...

Czy możesz umieścić swój asm z częściami, a także MEP w testerze plików Zip???

1 polubienie

Dziękuję za uwagę, jaką zwracasz na mój problem, umieściłem plik w załączniku, rysunek jest taki, że zrobiłem tak, ale niesie ze sobą ten sam problem

guide.zip

Na której części masz spawanie???

1 polubienie

W porządku, właśnie zobaczyłem, że jest na spawanej konstrukcji

1 polubienie

Czy zauważyłeś problem, który mam?

Widziałem, ale na razie nic nie osiągnąłem... Ale szukam dalej...

1 polubienie

W każdym razie dziękuję bardzo, wczoraj wieczorem spędziłem na szukaniu i zrezygnowałem z proszenia o pomoc

Nie ma sposobu, aby się tam dostać... Ale to, co wydaje mi się dziwne, to to, że kiedy patrzę na model i przynoszę ramę z powrotem do MEP, plakat spaja się po włożeniu?!?

1 polubienie

Aby nałożyć 2 widoki z widokiem części i jednym z zespołu, nie widzę...

Jest jeszcze jedno rozwiązanie, które zadziała; co byłoby ponownym wykonaniem spawów w zespole... Ale nie uważam za zbyt logiczne, że spoiny części nie są wyświetlane w MEP zespołu?!

1 polubienie

@ Kobra / pierrejean96 powiedział:

w starszych wersjach

Spoiny zostały utworzone za pomocą operacji zamiatania

które zostały nazwane, aby mieć pewność, że pójdą za nimi

i utworzonych plików spoin

@+ ;-)

1 polubienie

Tak, do 2011 roku istniała funkcja spawania, która tworzyła części... Ale porzucili tę zasadę, a szkoda...

1 polubienie

Próbowałem wstawić je bezpośrednio do zespołu, ale to nie działa... Aby włożyć je do zespołu, muszą to być 2 różne części, w przeciwnym razie źle to umieściłem. Pogodziłem się z tym, że będę je wkładać z powrotem jeden po drugim na rysunku, to, co działa, jest naprawdę złe...

1 polubienie