Chcę wykonać rysunek zespołu zawierającego część spawaną mechanicznie, w której wstawiłem spoiny (z funkcją spawania mechanicznego) i kiedy tworzę rysunek tego zespołu, pojawiają się tylko spoiny zespołu, nie ma możliwości, aby pojawiły się spoiny mojego pliku części.
Korzystam z Solidworks 2014 (chyba SP4.0)
Nie jest łatwo dobrze wytłumaczyć mój problem, mam nadzieję, że byłem wystarczająco precyzyjny. Uczeń, który jest w stanie chujowym dla swojego projektu.
W rzeczywistości mam kilka spawów, mam spawy w moim zespole i w mojej mechanicznie spawanej części, a na rysunku widzę tylko jedną z zespołu. I żałuję, że nie mogę ich wszystkich opublikować.
Nie ma sposobu, aby się tam dostać... Ale to, co wydaje mi się dziwne, to to, że kiedy patrzę na model i przynoszę ramę z powrotem do MEP, plakat spaja się po włożeniu?!?
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, które zadziała; co byłoby ponownym wykonaniem spawów w zespole... Ale nie uważam za zbyt logiczne, że spoiny części nie są wyświetlane w MEP zespołu?!
Próbowałem wstawić je bezpośrednio do zespołu, ale to nie działa... Aby włożyć je do zespołu, muszą to być 2 różne części, w przeciwnym razie źle to umieściłem. Pogodziłem się z tym, że będę je wkładać z powrotem jeden po drugim na rysunku, to, co działa, jest naprawdę złe...