Problem z wyświetlaniem zatrzymuje się w trybie cieniowanego obrazu

Witam

W Solidworks 2012 na rysunku mam problem z wyświetlaniem.

Po ustawieniu widoku na "Krawędzie w trybie cieniowania" pojawia się kolor moich części 3D, ale ich krawędzie nie są już widoczne.

Jeśli ustawię go na "Usunięte ukryte linie ", krawędzie pojawią się ponownie, ale jestem czarno-biały.

Jak zachować widoczność krawędzi w stylu wyświetlania "Cieniowane krawędzie"?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Z poważaniem, Thomas.

capture.png
1 polubienie

Witam

Jaką masz konfigurację komputera,  brak pamięci graficznej może być przyczyną tego rodzaju problemów!

Czy jesteś w trybie "wysokiej jakości" po przełączeniu na widok "trybu cieniowanego"? Nie mam już solidworks 2012 ale wydaje mi się, że ta opcja już istniała.

Życzymy miłego weekendu

2 polubienia

Witam

Jeśli włączony jest tryb Uproszczone lub złożone złożenia, może to również powodować ten widok. Spróbuj zmusić go do bycia w "rozwiązanym".

W przeciwnym razie czasami proste "Ctrl + Q" może rozwiązać problem z wyświetlaniem.

Slt

4 polubienia

Witaj Rim-b,

Dziękuję za odpowiedź.

Komputer, którego używam to laptop z procesorem Intel Xeon CPU E3-1545M @ 2.90GHz 2.90GHz, pamięcią RAM 16 GB i kartą graficzną NVIDIA quadro M2200 o pojemności 4 GB.

Gdy przełączyłem się na wyświetlacz w trybie "cieniowanym", próbowałem ze średnią jakością oferowaną domyślnie i w "wysokiej jakości", ale nic to nie zmieniło.

Witam

Dziękuję, Sébastien.

W opcjach dokumentu, w zakładce "opcja systemowa", w złożeniu aktywny był złożony tryb montażu oraz zaznaczone było pole wyboru "nie pokazuj krawędzi w trybie cieniowanego obrazu".

Witam

2 polubienia