Witam
W bibliotece projektu w Solidworks 2012 nie widzę wszystkich plików, które znajdują się w folderach.
Jak sprawić, by wszystkie pliki były wyświetlane?
2014-11-25_101935.pdf
Witam
W bibliotece projektu w Solidworks 2012 nie widzę wszystkich plików, które znajdują się w folderach.
Jak sprawić, by wszystkie pliki były wyświetlane?
Witam
W jakich formatach są pliki niewidoczne?
Witam
W jakich formatach są pliki niewidoczne?
Witam
2 krążki, które się pojawiają, mogą być 2 ogólnymi krążkami. Pozostałe podkładki zostaną wyprowadzone z geometrii tych podkładek za pomocą tabeli rodzinnej
Formaty to sldprt, sldasm i mam też sldblk dla bloków.
(FYI, w moim dziale mamy 12 komputerów wyposażonych w SolidWorks 2012 i jesteśmy 2 z 12, którzy mają to zjawisko!!) Na innych komputerach zwykle widzimy wszystkie pliki, których ja nie widzę i najsilniejsze, a druga osoba, która ma ten sam problem co ja, nie widzi tych samych plików co ja?
W przeciwnym razie mam inne rozwiązanie:
Witam
Ten sam problem z nami, ale my też jesteśmy na EPDM; Aby móc zobaczyć wszystkie elementy w bibliotece, musisz wcześniej przejść do danego katalogu za pomocą eksploratora oprogramowania (na przykład otworzyć plik) i wykonać polecenie "pobierz najnowszą wersję".
Nie, to nie są ogólne pliki, które widzę!
Nie pasuje mi to, ale myślę, że znalazłem problem. Pracujemy z membraną SolidWorks EPDM. A żeby wyświetlić wszystkie pliki w folderach, muszę "pobrać najnowszą wersję" w EPDM, ale to oznacza, że pobieram na komputer całą bazę danych mojej biblioteki, czyli kilkadziesiąt GIGA!!
Stąd nowe pytania: Czy możliwe jest wyświetlenie wszystkich plików, które znajdują się w folderach w repozytorium w bibliotece projektu, bez konieczności pobierania całej biblioteki na mój komputer?
Do tej pory znaleźliśmy tylko to rozwiązanie... Jeśli ktoś ma kolejny, też jesteśmy zainteresowani.
Właśnie utworzyłem zgłoszenie do pomocy technicznej w usługach MYCAD.
Poinformuję Cię o tej odpowiedzi.
Kilka lat temu w Axemble opracowywano małe oprogramowanie o nazwie "Cache Refresh" lub coś w tym stylu.
Pozwoliło to wyznaczyć foldery i uzyskać najnowsze wersje, uruchamiając je ręcznie lub uruchamiając je z harmonogramem zadań, a nawet podczas logowania.
Nie mogę znaleźć żadnego śladu po tym, ale może jest zintegrowany z MyPDMTools?
Edit: najwyraźniej jest to część MyPDMTools http://www.lynkoa.com/forum/reutiliser-un-projet-existant/cacherefresh-utilitaire-de-mypdmtools
Myślę, że najlepszą rzeczą jest posiadanie kompletnego egzemplarza biblioteki
i oczywiście do odpowiedniej wersji
i lepiej jest pracować z własną biblioteką (do utworzenia)
który ma swoje własne pliki, które mutualizujemy za pośrednictwem e p d m
Tak więc pliki części bibliotecznych pdm w zależności od wersji
kopiowanie na każdy komputer tej samej biblioteki
@+ -))
Cze wszystkim
Odpowiedź Axemble jest taka, że jest to błąd Solidworks, który jest już wymieniony w Solidworks.
W związku z tym zwrócili się z prośbą o powiązanie go z błędem "SPR 456756".
(SPR 456756 : Okienko zadań Biblioteka projektu nie wyświetla listy plików znajdujących się w repozytorium przedsiębiorstwa. Użytkownicy muszą ręcznie zarządzać lokalną pamięcią podręczną. )
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.