Cze wszystkim
Po kilku godzinach nieudanych poszukiwań publikuję rozwiązanie mojego problemu na solidworks composer.
Pracowałem nad wysięgnikiem zaczepu i musiałem zmodyfikować mój model 3D na solidworks. Po ponownym nagraniu go w formacie .smg, różne utwory były w formie " wireframe ".
I nie chodzi tu o cały montaż, tylko o niektóre części...
Próbowałem:
- Zmień tryb renderowania bezpośrednio w kompozytorze
- Użyj złożonego trybu montażu
- Korzystaj z zarządzania dużymi projektami
- Automatyczne wczytywanie lekkich części
- Ponowne uruchomienie komputera/oprogramowania (nadal może działać haha)
Jeśli masz jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu, z góry dziękuję!
(W załączeniu zrzut ekranu z porównaniem solidworks/composer, aby zrozumieć problem)
Czy od czasu solidworks wszystkie części są objętościowe, czy też niektóre z nich są powierzchniowe?
1 polubienie
Wszystkie części są wolumetryczne, ale jeśli mogę to sprawdzić w procesie, nie znam tego. Dodałem zespół powierzchni, ale potem go usunąłem, a następnie ponownie zarejestrowałem, czy to może być przyczyną?
Aby go wyświetlić, należy otworzyć część (części) przekształcone w przewodowe podczas eksportu.
Na szczycie drzewa każdego pomieszczenia znajduje się liczba brył powierzchni lub objętości
Tak mi się wydawało, żadnego ciała powierzchniowego...
Udało mi się rozwiązać problem, odtwarzając mój zespół od podstaw. Myślę, że przyczyną problemu jest import zespołu w powierzchni (nawet po usunięciu itp. tego ostatniego problem nadal występował).
Pomyślę o tym następnym razem, gdy będę chciał popracować nad komponowaniem haha.
Dziękuję za poświęcony czas.
Pozdrowienia.
1 polubienie