Problem z wyświetlaniem w wizualizacji EPDM

Cze wszystkim

Dzisiaj przychodzę do Was z problemem z EPDM: Moja firma jest dość stara, niektóre plany zostały narysowane 60 - 70 lat temu ołówkiem na kalce. Aby zapobiec ich utracie, zostały one zeskanowane i zapisane jako pliki PDF. Jak na razie nie ma problemu, moi koledzy są przyzwyczajeni do "przerzucania" ich wirtualnie dzięki wizualizacji w Eksploratorze Windows, a następnie otwierania ich za pomocą Adobe Acrobat Reader DC, jeśli to jest plan, którego szukam.

Pliki te znajdują się teraz w skarbcu EPDM, problem polega na tym, że podgląd w EPDM nie działa, dostaję pustą kartkę papieru, podczas gdy dokument powinien być obecny (patrz załącznik celowo wycięty, aby zachować tajemnicę firmy). Z drugiej strony, gdy plik pdf jest otwierany w Adobe z EPDM, nie ma obaw, więc problem wynika z tego, że wizualizacja jest narzędziem bardzo pożądanym przez moich kolegów.

Jeśli masz jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu, z góry dziękuję!

Miłego dnia

capture_lynkoa.png

Witam 

Nie znam EPDM i nigdy go nie używałem. Z drugiej strony, czy nie byłoby opcji takiej jak w vaut pro, gdzie  możesz wybrać oprogramowanie, które zajmie się podglądem? 

Witam, w przeciwnym razie otwierasz folder, w którym zainstalowany jest Twój sejf, klikasz zakładkę "wyświetlacz" i musisz mieć zaznaczone co najmniej 3 funkcje.

Są to:

-Przeglądaj pliki

-Podgląd pliku

-Podgląd mapy.

Mam nadzieję, że może ci się to przydać.

Cdt

Yves.T : Ja też nie znam się dobrze na EPDM, ale próbowałem szukać w ustawieniach bez powodzenia.

G. Niestety, te funkcje są już sprawdzone.

Głupie pytanie, czy nie wynikałoby to z rozdzielczości skanowania  ?

Czy brakujące linie nie byłyby cieńsze niż te, które są wyświetlane w podglądzie? 

A w zakładce "opcje" masz co sprawdzić???

Możliwe też, że jest to zbyt cienka grubość żyłki, ale mam co do tego pewne wątpliwości

Cdt

Mam też wątpliwości co do grubości linii, bo gdy wizualizuję bezpośrednio z eksploratora to nie mam tego problemu. A gdyby był problem ze skanem, PDF też nie byłby dobry, prawda?

Załącznik z elementami zaznaczyłem w "opcjach"

capture_lynkoa.png

Więc oto załącznik, mam sprawdzone jeszcze dwie pozycje, ale prawdą jest, że jeśli po powiększeniu pojawiają się linie, to problem pochodzi z innego miejsca.

Cdt

capture.png

Próbowałem powiększyć, ale to się nie zmienia, nadal nic nie widzę.

Niestety, nawet przy dwóch opcjach dodatkowo nadal mam ten sam problem.

Witaj Roub25

Czy masz interfejs Adobereader w swoim podglądzie?

Aby dostosować przeglądarki, należy przejść do administracji EPDM  > parametr > grupy/użytkownika  (lewy dolny róg przeglądarki >

visionneuse_pdf.jpg
1 polubienie

Plik PDF jest dobry, ale jeśli podgląd EPDM skompresuje go do wyświetlenia, spowoduje to utratę danych. W związku z tym wyświetlacz w systemie Windows może być dobry, a w innym oprogramowaniu korzystającym z innego podglądu wyświetlacz może być zepsuty. 

Spróbuj zeskanować dokument dwa razy, na przykład raz w niskiej rozdzielczości 200 dpi, a drugi raz w rozdzielczości 1200 dpi i zobacz, czy to coś zmieni. 

Cóż, proszę bardzo, lepiej mieć jednego, który wie, niż dziesięciu, którzy szukają :) 

Dziękuję Pierre S. 

To rozwiązanie mogłoby zadziałać, gdyby Adobe zostało zainstalowane na zwykłym serwerze, podczas gdy nie działało, więc działałoby tylko na moim komputerze.

Biorąc pod uwagę liczbę planów i brak zaangażowania ze strony moich kolegów, myślę, że będziemy trzymać się metody stosowanej do tej pory.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

1 polubienie

Witam

Myślę, że może działać nawet wtedy, gdy program Acrobat Reader nie jest podłączony do sieci.

Wiersz ustawień dla exe jest następujący:%Program Files%\Adobe\%Reader%\Reader\AcroRd32.exe "%1%"

1 polubienie