- wyślij obraz drzewa tworzenia w sytuacji szkicu i tyle samo w objętości - Powiedz nam, czy masz ten sam problem ze wszystkimi plikami, czy tylko ze szkicem. - Jeśli wykonujesz instalację pomieszczenia, czy wymiary są widoczne, czy nie?
Pozdrowienia
PS: ogólnie rzecz biorąc, ponowna instalacja nie jest zbyt przydatna. Nie jesteśmy już w erze DOS 3.2, kiedy snorkeling i płetwy do nurkowania w BDR nie są straszne ;-))
[ HS wł.] Nie zaleca się korzystania z zewnętrznych serwerów do obrazów, ponieważ po kilku dniach nie można już uzyskać do nich dostępu. Nie jest to dobre dla trwałości informacji w dyskusjach na forum. Masz na tym forum dwa narzędzia "wstawiania obrazów" w wiadomości lub w załączniku. Prosimy o korzystanie z wewnętrznych funkcji forum. DZIĘKUJĘ
[HS wył.]
Za Twój problem ;-)
Proponuję sprawdzić rozmiar czcionki.
Udaje mi się odtworzyć coś analogicznego do twojego problemu
Biblioteka DLL, dlaczego nie, ale nadal musisz wiedzieć, która z nich (masz taką samą szansę na jej znalezienie, jak kombinację LOTO) Między nami nie zgadzam się z tobą w tej kwestii, ponieważ wykonałeś całkowitą ponowną instalację. :-) Z drugiej strony! Czy nie zostawiłbyś starej wersji oprogramowania na tej samej maszynie? Wydaje mi się, że @stefbeno (któremu przy okazji pozdrawiam) ma kilka wersji na swojej maszynie, ale należy podjąć środki ostrożności, aby wersje te były szczelne między nimi.
Wracam do moich słów, to nie może pochodzić z DLL.
Pocąc się przed komputerem, wykonując wiele testów, skończyło się na sformatowaniu dysku twardego i czystej ponownej instalacji.
I ponownie instaluję solidworks i niespodzianka, że nadal nie działa, problem nadal występuje.
Postanawiam zainstalować go na innym komputerze (który nie jest mój) i tam mi nie uwierzysz, działa dobrze.
Tak zirytowany, że ponownie instaluję komputer, robiąc to inaczej (tylko windows10 i aktualne sterowniki na wypadek, gdyby oprogramowanie lub inne oprogramowanie było w konflikcie), cóż, nadal nie działa.
To zjawisko polega na tym, że już niczego nie rozumiem, nie mam już włosów do ciągnięcia za włosy.
Cóż, tutaj kontynuowałem swoje badania, mam swoje testy, zmieniając kartę graficzną i zmieniając dysk twardy, instalując ponownie ze starą wersją systemu Windows 10, ale problem pozostaje ten sam (nic nie rozumiem)
Jedyne czego nie wymieniłem to płyta główna, procesor, pamięć i człowiek.
Chciałem również dodać jako problem w solidworks, oprócz tego, że nie pokazuje mi wymiarów w szkicu i w menu kontekstowym, mam również widok 3D, który nie jest wyświetlany podczas wyciągania mojego projektu.
Powinienem był być w stanie nakręcić film!!
Więc formatując ponownie odłożyłem moją starą wersję SW z 2016 roku i wszystko działa (jestem zmęczony mówieniem wszystkie moje weekendy)