Problem z wyświetlaniem wymiarów w solidworks 2021

Witam

z dnia na dzień straciłem wyświetlanie wymiarów w trybie szkicu (link)

i nawet w menu kontekstowych nie mam oceny (link)

Zrobiłem reinstalację, a następnie ponowną instalację, ale nic nie pomaga.

Usunąłem wiersz w rejestrze, który odpowiada ustawieniom domyślnego resetowania, ale nadal jest taki sam.

czy ktoś ma rozwiązanie lub doświadczył tego samego

Czy też jest to biblioteka DLL, która nie byłaby zgodna, która jest używana do zapisu.

Dziękuję za przeczytanie mnie.

Syriusza.

Witaj @cil dede_1

Nie rozumiem, dlaczego piszesz  (link)

Puszka:

- wyślij obraz drzewa tworzenia w sytuacji szkicu i tyle samo w objętości
- Powiedz nam, czy masz ten sam problem ze wszystkimi plikami, czy tylko ze szkicem.
- Jeśli wykonujesz instalację pomieszczenia, czy wymiary są widoczne, czy nie?

Pozdrowienia

PS: ogólnie rzecz biorąc, ponowna instalacja nie jest zbyt przydatna. Nie jesteśmy już w erze DOS 3.2, kiedy snorkeling i płetwy do nurkowania w BDR nie są straszne   ;-))

1 polubienie

Witam

ponieważ wystarczy kliknąć link, aby uzyskać zdjęcie

na wszystkich plikach jest taki sam i nawet w MEP nic nie jest wyświetlane, jeśli pojawiają się tylko strzałki.

Witam

[ HS wł.]
Nie zaleca się korzystania z zewnętrznych serwerów do obrazów, ponieważ po kilku dniach nie można już uzyskać do nich dostępu.
Nie jest to dobre dla trwałości informacji w dyskusjach na forum. Masz na tym forum dwa narzędzia "wstawiania obrazów" w wiadomości lub w załączniku. Prosimy o korzystanie z wewnętrznych funkcji forum.
DZIĘKUJĘ

[HS wył.]

Za Twój problem ;-)

Proponuję sprawdzić rozmiar czcionki.

Udaje mi się odtworzyć coś analogicznego do twojego problemu

probleme_affichage_cotes____2021-04-03_15_36_19-solidworks_premium_2019_sp5.0_-_piece4.jpg
2 polubienia

Ponownie

Przepraszam za hostowanie obrazów na serwerze, ponieważ próbowałem, ale obrazy nie były piękne, dlatego umieściłem na serwerze.

i nie, to nie działa, zmieniając czcionkę na moim obrazie po lewej stronie mam 40 lat, a po prawej 12

Dziękujemy za cierpliwość

capture_decran3.jpg

Na wszystko, co jest nie tak, trzeba poczekać do Poniedziałku Wielkanocnego ;-)

2 polubienia

O jakie lata?

dla tego problemu skłaniałbym się bardziej w kierunku problemu z biblioteką DLL

Hello@cil dede_1

Biblioteka DLL, dlaczego nie, ale nadal musisz wiedzieć, która z nich (masz taką samą szansę na jej znalezienie, jak kombinację LOTO)
Między nami nie zgadzam się z tobą w tej kwestii, ponieważ wykonałeś całkowitą ponowną instalację. :-)
Z drugiej strony! Czy nie zostawiłbyś starej wersji oprogramowania na tej samej maszynie?
Wydaje mi się, że  @stefbeno (któremu przy okazji pozdrawiam) ma kilka wersji na swojej maszynie, ale należy podjąć środki ostrożności, aby wersje te były szczelne między nimi.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Czy próbowałeś odznaczyć "Czcionka dokumentu" i wskazać inną czcionkę?

A może w opcjach dokumentu czcionka jest ustawiona poprawnie?

Pozdrowienia

cotation.png
2 polubienia

Witam was oboje,

Oto moja podróż na 4-dniowy weekend.

Wracam do moich słów, to nie może pochodzić z DLL.

Pocąc się przed komputerem, wykonując wiele testów, skończyło się na sformatowaniu dysku twardego i czystej ponownej instalacji.

I ponownie instaluję solidworks i niespodzianka, że nadal nie działa, problem nadal występuje.

Postanawiam zainstalować go na innym komputerze (który nie jest mój) i tam mi nie uwierzysz, działa dobrze.

Tak zirytowany, że ponownie instaluję komputer, robiąc to inaczej (tylko windows10 i aktualne sterowniki na wypadek, gdyby oprogramowanie lub inne oprogramowanie było w konflikcie), cóż, nadal nie działa.

To zjawisko polega na tym, że już niczego nie rozumiem, nie mam już włosów do ciągnięcia za włosy.

Tajemnice informatyki!!

CDT

1 polubienie

Hello@cil dede_1

To remake "za garść dolarów", z tą różnicą, że tutaj to twoje włosy płacą cenę (współczuję)

Czy możesz opowiedzieć nam trochę o krnąbrnej maszynie STP (pełny opis)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj ZOZO,

Cóż, tutaj kontynuowałem swoje badania, mam swoje testy, zmieniając kartę graficzną i zmieniając dysk twardy, instalując ponownie ze starą wersją systemu Windows 10, ale problem pozostaje ten sam (nic nie rozumiem)

Jedyne czego nie wymieniłem to płyta główna, procesor, pamięć i człowiek.

Chciałem również dodać jako problem w solidworks, oprócz tego, że nie pokazuje mi wymiarów w szkicu i w menu kontekstowym, mam również widok 3D, który nie jest wyświetlany podczas wyciągania mojego projektu.

Powinienem był być w stanie nakręcić film!!

Więc formatując ponownie odłożyłem moją starą wersję SW z 2016 roku i wszystko działa (jestem zmęczony mówieniem wszystkie moje weekendy)

Powiedz mi, czy załączony plik wystarczy.

CDT

config.txt

To nie jest problem niecertyfikowanej karty graficznej

@+

Witam
Miałem ten sam problem i wyłączyłem opcję
z menu narzędzia>opcje>Wydajność>ulepszone menu wydajności grafiki (na samym dole ekranu)
Miłego dnia

1 polubienie