Problem z wyświetlaniem gwintu w "pionowych" widokach przekroju

Witam

Gwint mojej nie pojawia się (lub częściowo), gdy wykonuję cięcie pionowe.
Problem pojawia się tylko na cięciach pionowych, gdy wykonuję ukośne, poziome cięcia, nie ma problemu.

Oto rysunek, który ilustruje problem. (śruba jest bardzo mała w porównaniu do gwintowania, to tylko dla przykładu)

Wkładam tutaj opakowanie zapinane na zamek błyskawiczny i idę z częściami, śrubą i rysunkiem.
filetage.zip ( 1.5 MB)

Pozostałe informacje:

• SW Premium 2022 SP5.0
  • Śruba jest wyłączona z " zakresu cięcia"
  • Nić wygląda dobrze w szorstkiej jakości, ale potrzebuję jej w wysokiej jakości.
  • Zaimportowałem " obiekty modelu " / " reprezentację gwintu " na wszystkich widokach.
  • W polu " Właściwość dokumentu - Skórowanie " zaznaczone jest pole " reprezentacja gwintu " oraz pole " pokaż adnotacje " i " Wysoka jakość "

Naprawdę nie mogę zrozumieć, skąd bierze się problem, czy to moja konfiguracja, moja śruba czy mój rysunek nie działa. A może to tylko błąd sldw?

Z góry dziękuję za pomoc.
Raphael

Prawdopodobnie błąd, jeśli otworzę twój MEP, wada jest obecna.
Usuwam widok i ponawiam cięcie i nie ma już zmartwień:

1 polubienie

Ciekawe, próbowaliśmy na 4 komputerach i zawsze było to samo.
Z której wersji solidworks korzystasz?
Zamierzam przyjrzeć się modelom części, modelom rysunkowym, standardowi ubierania rysunków.
Dzięki za próbę, przekażę opinię, jeśli coś znajdę.

1 polubienie

Małe niedopatrzenie, jestem pod sw2023.

Właśnie zobaczyłem, śruba nie jest wykluczona z cięcia na twoim zrzucie ekranu. Rzeczywiście, działa to również dla nas w tym przypadku, ale w rezultacie reprezentacja nie jest dobra.
Zwykle na rysunkach nie nacinamy.
Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy cięcie, właściwość, zakres cięcia i wybrać części, które nie mają być cięte, klikając bezpośrednio na nie.

1 polubienie

Witam

Potwierdzam błąd w wyświetlaniu wysokiej jakości reprezentacji gwintu za pomocą SW2022_SP5 i SW2024_SP2.

Uwaga: Aby automatycznie wykluczyć łączniki z cięcia, należy utworzyć właściwość niestandardową IsFastener w i ustawić wartość tekstową na 1 (lub wartość " Tak lub Nie " na Tak)

6 polubień

Dziękuję za opinie i wskazówkę.
Zamierzam ponownie przeszukać moją bibliotekę, aby zadeklarować je jako.

2 polubienia

Witam Raphael_ESCOUT,
Aby dodać więcej, sprawdź również w konfiguracjach, czy długości gwintów odpowiadają wybranym. Wszystko na zdjęciach:

Powodzenia @+.
AR.

Witaj A.R
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź
Wszystkie moje gwinty są ustawione na " Do następnego ", więc zwykle nie ma problemu z długością gwintu.
Próbowałem umieścić je w " One-Eyed ", wydaje się, że działa lepiej na prostych złożeniach, takich jak ten, który podałem jako przykład, ale na cięższych zespołach to to samo (wiedząc, że wyłączyłem wszystkie złożone parametry zespołu)
Dziękuję za pomoc

1 polubienie

I powtarzam, że wątek pojawia się w jakości brudnopisu, tylko w wysokiej jakości znika, jakby był czymś zamaskowany.

1 polubienie