Gwint mojej nie pojawia się (lub częściowo), gdy wykonuję cięcie pionowe. Problem pojawia się tylko na cięciach pionowych, gdy wykonuję ukośne, poziome cięcia, nie ma problemu.
Oto rysunek, który ilustruje problem. (śruba jest bardzo mała w porównaniu do gwintowania, to tylko dla przykładu)
Ciekawe, próbowaliśmy na 4 komputerach i zawsze było to samo. Z której wersji solidworks korzystasz? Zamierzam przyjrzeć się modelom części, modelom rysunkowym, standardowi ubierania rysunków. Dzięki za próbę, przekażę opinię, jeśli coś znajdę.
Właśnie zobaczyłem, śruba nie jest wykluczona z cięcia na twoim zrzucie ekranu. Rzeczywiście, działa to również dla nas w tym przypadku, ale w rezultacie reprezentacja nie jest dobra. Zwykle na rysunkach nie nacinamy. Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy cięcie, właściwość, zakres cięcia i wybrać części, które nie mają być cięte, klikając bezpośrednio na nie.
Potwierdzam błąd w wyświetlaniu wysokiej jakości reprezentacji gwintu za pomocą SW2022_SP5 i SW2024_SP2.
Uwaga: Aby automatycznie wykluczyć łączniki z cięcia, należy utworzyć właściwość niestandardową IsFastener w i ustawić wartość tekstową na 1 (lub wartość " Tak lub Nie " na Tak)
Witaj A.R Przepraszam za spóźnioną odpowiedź Wszystkie moje gwinty są ustawione na " Do następnego ", więc zwykle nie ma problemu z długością gwintu. Próbowałem umieścić je w " One-Eyed ", wydaje się, że działa lepiej na prostych złożeniach, takich jak ten, który podałem jako przykład, ale na cięższych zespołach to to samo (wiedząc, że wyłączyłem wszystkie złożone parametry zespołu) Dziękuję za pomoc