Mój problem jest następujący : Mam dość ciężki montaż (około 1900 sztuk). Ten zawiera 9 konfiguracji, które pozwalają mi zarządzać 9 eksplodami pod różnymi kątami widzenia. Mam również 9 stanów wyświetlania (związanych z konfiguracjami), aby zmieniać wygląd komponentów w zależności od powiązanej konfiguracji. Jak na razie dobrze idzie. Sprawa komplikuje się, gdy rysuję. Idealnie byłoby mieć 9 folio, z których każde odpowiada etapowi podziału wraz z powiązaną nomenklaturą. Problem polega na tym, że podczas wstawiania widoku rozstrzelonego nie mogę znaleźć moich rozstrzelonych linii, co jest bardzo szkodliwe dla zrozumienia rozstrzelonych. W rzeczywistości jedynym sposobem, aby się pojawiły, jest aktywacja mojej rozstrzelonej konfiguracji w moim pliku 3D. cóż, problem polega na tym, że gdy tylko utworzę moje 2nd folio z drugim widokiem rozstrzelonym, ponownie tracę rozstrzelone linie, a jeśli aktywuję odpowiadającą im konfigurację rozstrzeloną w moim 3D, cóż, moje folio 2 jest w porządku, ale pierwsze znowu traci swoje linie!! (ciągnięcie za włosy)
Nie jest to łatwe do wyjaśnienia, więc mam nadzieję, że wyraziłem się tak jasno, jak to tylko możliwe.
Powinienem zaznaczyć, że nie spotykam się z tym problemem na małych zespołach.
Próbowałem wyłączyć złożony tryb montażu, ale nic nie pomaga.
Moje szkice nie są w trybie ukrytym na moim rysunku.
Całkowicie się z tobą zgadzam: niestety nie robię tego, co chcę! Nie jestem osobą decyzyjną w sprawie zmiany wersji i jest to tym bardziej prawdziwe w tym roku, gdy nastąpiła zmiana polityki Solidworks (a raczej Dassault!), która przyłożyła nóż do gardła swoim klientom, którzy nie będą mieli innego wyjścia, jak tylko aktualizować, ponieważ kary za zaległości w aktualizacji wyniosą takie same stawki niż klasyczna aktualizacja -> wstydliwe.
Krótko mówiąc, po prostu muszę poczekać na kolejny SP