Witam, przychodzę do Was w związku z powtarzającym się problemem w solidworks (i nowym od wersji 2021):
1. problem:
- Tworzę zespół A
- Tworzę stany wyświetlania mojego zespołu B (stan wyświetlania 1 i 2)
- Wstawiam zespół A do zespołu B, pokazując stan wyświetlania 1
- Powtarzam operację, wkładając do niego mój zestaw B, pokazując stan wyświetlania 2
- Tak więc w końcu mam w moim zespole A, mój zestaw B ze stanem wyświetlania 1 i zespół B ze stanem wyświetlania 2
A tu bałagan...

Mam "latające" części, które są ukryte w moim stanie wyświetlania B, który pojawia się w moim zespole A... Nie mogę na niego kliknąć, kiedy aktualizuję zespół nic się nie dzieje, sterowniki mojej karty graficznej są OK, próbowałem wszystkiego, ale nic nie działa... Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Jak sobie z tym poradziliście?
2. problem:
O wiele prościej, wersję 2021 umieszczamy w biurze na początku tygodnia i od tego czasu, gdy obracam swój zespół, części stają się przezroczyste... To samo, czy miałeś problem?

Zaznaczam, że te problemy są identyczne na innych komputerach w biurze.
Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie!
Miłego dnia wszystkim.
Witam
Czy nie uważasz, że to całkiem niemożliwe, aby SW mógł mieć błąd tego typu?
Są dziesiątki tysięcy osób, które korzystają z tej wersji, całkiem sporo z nich na tym forum. Gdyby istniały problemy tego rodzaju, wiedzielibyśmy o tym.
Musimy więc postępować w kolejności.
Zacząłbym od
Która wersja systemu Windows
Sprzęt
Sterowniki karty graficznej i ich kompatybilność z systemem Windows.
Jeśli znajdujesz się na odosobnionym posterunku
jeśli Twoi koledzy mają ten sam PB (chyba że pracujesz sam w swojej firmie na SW)
Czy masz tylko wersję 2021, czy inne nie zostały odinstalowane.
Jeśli odpowiesz na wszystkie te pytania, będziemy mieli większą szansę na to, aby móc Ci pomóc.
Pozdrowienia
2 polubienia
Witam
Dziękuję za odpowiedź.
Ten 1. problem występował już wtedy, gdy korzystamy z wersji 2020 Solidworks.
Pracujemy na Windows 10, sterowniki karty graficznej są aktualne,
Zostawiam w komputerze zrzuty ekranu z informacjami o komputerze.
Dziękuję bardzo!
capture_info.jpgcapture_info_2.jpg
Witam @tgalopin
A co z kartą graficzną? ponieważ w HP Z4 G4 jest kilka opcji, w tym posiadanie dwóch kart graficznych. Wskaż, która karta jest zainstalowana na stacji roboczej i czy jest taka sama na wszystkich stacjach roboczych.
HP Z4 G4
Jeśli pochodzi z 2020 roku, ciekawe, że nikt nie był nim zainteresowany.
Jeśli posiadasz wersję 2021, oznacza to, że jesteś w trakcie konserwacji do końca roku. W takim przypadku powinieneś skontaktować się z gorącą linią swojego dealera, ponieważ może on zdalnie przejąć kontrolę i postawić diagnozę w ciągu kilku minut.
Kolejny punkt , który nie jest związany z wyświetlaczem, ale o którym nie rozmawiasz! Korzystasz z EPDM i Twoje pliki znajdują się na centralnym serwerze, czy są rozproszone na wszystkich stacjach roboczych?
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Karta graficzna komputera jest następująca: Nvidia Quadro P4000. Mój kolega ma ten sam problem z kartą graficzną Nvidia Quadro RTX 4000.
To działa, w takim przypadku skontaktuję się bezpośrednio z naszym dealerem.
Wreszcie, pliki znajdują się na centralnym serwerze i nie używamy EPDM.
Witam
Czy masz odpowiedź na to pytanie?
Mamy ten sam problem, gdy powiększamy złożenie, części stają się przezroczyste lub niektóre części nie są widoczne (ale zawsze możemy je zaznaczyć, gdy najedziemy na nie myszką).
Dziękujemy za Twoją opinię.