Problem z wyświetlaniem na dwóch ekranach Solidworks

Witam 

Obecnie pracuję z podwójnym ekranem. Po przełączeniu Solidworks na ekran pomocniczy pojawia się problem podczas klikania (w prawie wszystkich możliwych okolicznościach). Załączony obrazek pokazuje problem po kliknięciu na dole okna. Wydaje się, że ekran duplikuje się w oprogramowaniu. Nie mam tego problemu, gdy pracuję na ekranie komputera. 

Z góry dziękuję za pomoc.

Miłego dnia!

Cześć

Będę śledził przyszłe odpowiedzi, ponieważ mam ten sam problem na mojej stacji.

Masz 2 ekrany o tych samych lub różnych rozmiarach?

Witaj Centor! 

Moje ekrany mają różne rozmiary. Mam z jednej strony ekran o przekątnej 13 cali (ten z mojego komputera), a po drugiej ekran o przekątnej 32 cali. 

Więc nie mamy tego samego problemu

Zastanawiam się, czy nie wynika to z faktu, że nasze ekrany 1 i 2 mają inny rozmiar

Będę podążał za przyszłą odpowiedzią ;)

Witam

Sprawdź, czy sterownik karty graficznej jest certyfikowany przez SolidWorks: https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Osobiście mam dwa różne ekrany i nie mam z tym problemu. Dzieje się tak za każdym razem, gdy zmieniasz ekrany oprogramowania?

3 polubienia

Witam

Nie sądzę, żeby to rozmiar ekranu miał znaczenie. Mam 3 ekrany, nie jeden tego samego rozmiaru i nie mam problemu.

@remrem jest słuszne, musisz zacząć od sprawdzenia sterowników karty graficznej  za pomocą Solidworks RX

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Rzeczywiście, moja karta graficzna nie wydaje się być zarządzana przez Solidworks pomimo stosunkowo nowego modelu komputera. Co mogę zrobić z tym problemem? 

Testowanie za pomocą Solidworks RX.

lub link do @remrem

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Witam

Jaki jest model Twojej karty graficznej?

Witam

Mam ten sam problem, gdy łączę się na ekranach o różnych rozmiarach.

Rozwiązanie, które znalazłem, to zmiana rozmiaru czcionki ekranu, na którym pojawia się problem w ustawieniach wyświetlania. 

Naprawdę nie wiem dlaczego, ale w domu to działa

5 polubień

w zależności od karty graficznej 

Istnieje między innymi możliwość zarządzania wyświetlaniem ekranu

Panel sterowania NVIDIA

Dostosuj rozmiar  i położenie biurka

Konieczne jest również zarządzanie ustawieniami rozdzielczości ekranu

i poznaj swoją kartę graficzną, ile ma połączeń z ekranem, ekrany muszą mieć tę samą rozdzielczość

testowane na mobilnym CG K 3000 M 17 cali umieszczonym na stacji dokującej
+23-calowy i 24-calowy ekran

i wszystko idzie dobrze

@+;-)

1 polubienie

Witam 

Dzięki Ludo.mai używam solidworks na partycji okiennej macbooka pro 2018 i kiedy podłączałem mój drugi 27-calowy ekran do pracy na solidworks, pojawił się ten problem, który opisujesz.

Rozwiązaniem jest przejście do ustawień okna, przejście do kategorii systemu, a następnie wyświetlenie, ustawienie się na ekranie nr 2, a następnie zmiana rozmiaru tekstu ect, aż na drugim ekranie nie będzie już tego problemu. U mnie musiałem dojść do 200%, żeby to zadziałało 

Miłego dnia.

capture.png