Problem z wyświetlaniem w Solidworks

Witam

Mam problem z wyświetlaniem złożenia w solidworks. Miałem już  ten problem 6 miesięcy temu, ale nie pamiętam, jak go rozwiązałem. Linie części w tym zespole nie są zgodne, a niektóre ściany są wyświetlane w niewłaściwej płaszczyźnie. Chciałbym zwrócić uwagę, że gdy ten zespół jest obecny w innym zespole, nie ma problemu z wyświetlaniem.

A kiedy jestem w "dużym" zespole i klikam "edytuj złożenie" dla zespołu, który jest źle wyświetlany, nie ma problemu z wyświetlaniem, ale kliknięcia nie zawsze wybierają część/powierzchnię znajdującą się na pierwszym planie (patrz obrazek). Na tym zdjęciu kliknąłem na twarz, na której spoczywa śruba, i wybrałem krawędź szarego elementu za białym kawałkiem.

Nie wiem, jak przywrócić normalny wyświetlacz.

Nawiasem mówiąc, jestem na SW2015 i Windows 7.

Dziękuję.

Być może część lub szkic zespołu idzie w "nieskończoność"

Jeśli w najlepszym razie powiększysz, jak to wygląda?

Aktualizacja karty graficznej?

W międzyczasie nie ma zmiany wersji?

Witam

W ustawieniach wyświetlania sprawdź, czy nie jesteś w perspektywie.

W przeciwnym razie spróbuj zmienić rozdzielczość ekranu bez sprawdzania, czy chcesz ponownie uruchomić kartę graficzną.

Witam

Jeśli twój zestaw jest otwarty, jeśli przejdziesz do narzędzia==>opcje==> właściwości dokumentu i jakość obrazu, a następnie umieścisz go wyżej???

Dziękuję za odpowiedzi.

Niestety, żadne z rozwiązań nie zadziałało.

Będę Cię informować na bieżąco.

Czy możesz umieścić swój zespół zapięcia w zamku błyskawicznym lub rar i opublikować go, abyśmy mogli się mu przyjrzeć?

Witam

Kiedy wróciłem z urlopu, wróciłem do problemu, aby znaleźć rozwiązanie.

Próbowałem otworzyć plik na innej stacji roboczej na SolidWorks 2017, ale niestety nadal ten problem.

Przekazuję więc do Ciebie zespół, który jest podsłuchiwany, określam, że jest to tylko jeden zespół, który jest podsłuchiwany i na zdjęciach, które Ci wysłałem, "odizolowałem" dwie części w zespole.

Zespół, który powoduje problemy, to AFC161-06-01.

Dziękuję za pomoc. 

cao-lucas.7z

Witam

Załadowałem twój zestaw i napotkałem ten sam problem, ale po zintegrowaniu go z nowym zestawem problem znika. Następnie można przeciągnąć wszystkie części do tego nowego zespołu, a następnie ponownie wykonać swoje funkcje (chyba że ktoś wie, jak kopiować funkcje z jednego zespołu do drugiego).

Pozdrowienia

CUD!

Udało mi się rozwiązać problem.

Gdy zespół jest otwarty, wszystko, co musisz zrobić, to wybrać predefiniowany widok (widok z przodu, widok z góry itp.) a model zostanie naładowany, a zespół zostanie wyświetlony poprawnie.

JEDNAK ta technika (wydaje mi się), że nie zadziałała w zeszłym tygodniu i dziś rano przystąpiłem do czyszczenia mojego dysku C: który był prawie pełny (zostało 8 GB z 300 GB). Jest więc możliwe, że zrobienie miejsca na dysku łatwiejsze do odbudowania złożenia w SolidWorks.

D.roger, czy możesz potwierdzić, że wybranie widoku z prefedinem rozwiązuje problem z wyświetlaniem mojego zestawu na twoim komputerze?

Dziękuję wszystkim za pomoc. 

1 polubienie

Rzeczywiście, to działa...

Pozdrowienia

Cholera, nawet nie miałem czasu, żeby spojrzeć, ale cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem. ^_^