Witam
Korzystam z Solidworks 2020 z przestarzałym, ale funkcjonalnym komputerem i używam właśnie utworzonego przeze mnie złożenia.
Mam problem z wyświetlaniem w moim zespole poniżej, odkąd nad nim pracuję, do tej pory nie miałem żadnego problemu,
Musiałem źle manipulować, teraz błąd tekstur i nie mogę już zmienić stylu wyświetlania (przejść ze stanu obrazu kolorowego do stanu szkieletowego.
Problem występuje tylko w przedstawionym zestawie (plik) Przetestowałem go na kilku komputerach i problem nadal występuje, problem jest z pliku.
Dziękuję za potencjalne odpowiedzi.
pb.png
Dobry wieczór
Czy masz ten sam problem na porównywalnych plikach, czy tylko na tym pliku.
Czy masz te same problemy na sub-ASM modelu lubna częściach edytowanych osobno. Umożliwi to sprawdzenie, czy tylko główny ASM ma PB, czy inne elementy.
Jeśli jest tylko w tym pliku, a nie w tych komponentach, musisz przekonwertować go na inny format natywny, a następnie przełączyć go z powrotem na SLDASM.
Możesz też zajrzeć do ustawień wyświetlania, ale z tego co opisujesz, pachnie to jak uszkodzony plik, ale poczekajmy na dodatkowe informacje.
Pozdrowienia
Witaj zozo,
Dziękuję za odpowiedź, mój zespół jest jedynym, który ma problem, moje podzespoły i moje części nie mają problemu,
Chciałbym wiedzieć, który format natywny został użyty do wykonania zalecanej przez Ciebie manipulacji?
Umieściłem mój ogólny ASM na wyższym ASM i problemy z teksturą znikają, ale nie jest to idealne.
Pozdrowienia
Witaj Hugo
Dziękujemy za Twoją opinię!
Spróbuj użyć formatu parasolid dla części.
Dla ASM nie wiem, ponieważ ryzykujesz utratę całej elastyczności w przypadku zmian (tak jakbyś zapisał swój ASM w CZĘŚCI)
Twoje rozwiązanie, aby zrobić ASM na wyższym poziomie na wyjątkową sytuację i na pewno najmądrzejsze rozwiązanie.
Dam Ci coś do przetestowania bez gwarancji sukcesu.
Otwierasz asm i usuwasz wszystkie szkice, które nie są już przydatne w częściach i takie samo dla wszystkich wiązań i części usuniętych, ale nie usuniętych.
Krótko mówiąc, robisz dobre czyszczenie i wszystko wraca do normy, ponieważ zauważyłem to od 2019 V5. Mam klimatyczne wiadomości, które znikają podczas sprzątania (SW najwyraźniej nie lubi kurzu pozostawionego pod dywanem ;-) )
Pozdrowienia
Dziękuję zozo za rozwiązanie
Wziąłem ASM pod parasolid i to działa, musisz zaplanować przywrócenie wszystkich ograniczeń i linków zewnętrznych.
Wyczyściłem ograniczenia i bezużyteczne szkice, nie mogę odzyskać mojego podstawowego ASM, dojdę do wniosku, że jest uszkodzony.
Na koniec pamiętam, że miałem problem z podążaniem za komponentem, który był daleko od mojego montażu w mojej konstrukcji 3D.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc