Witam Mam problem z wyświetlaniem, SolidWorks (2023) wyświetla wszystko na biało (bez koloru) czasami bez obramowań, czasami są wyświetlane bardzo jasno. Ten problem objawia się, gdy: Otwieram wcześniejszą wersję (Część / Złożenie) Otwieram część/podzespół zespołu (oba otwierają się razem). Otwieram Pokój Rysunku (oba otwierają się razem). Mam całkiem niezłą konfigurację: AMD Ryzen 5 3600XT RTX 2070 Super 16 GB pamięci RAM
Przed użyciem może być konieczne wykonanie kopii zapasowej plików z poprzednich wersji do wersji 2023.
Jest pełna kompatybilność wsteczna, więc musi działać. Z drugiej strony brak kompatybilności wstecznej, co oznacza, że jeśli nadal masz wersję 2022, nie możesz odczytać pliku z 2023 roku. (ale wiesz o tym, prawda).
Jeśli masz wersję 2023, oznacza to, że jesteś w trakcie konserwacji i dlatego jeśli problem będzie się powtarzał, rozwiązanie PB zależy od gorącej linii.
Co do konfiguracji moi koledzy wystawią Ci dużo lepszą opinię niż ja
Cześć @Zozo_mp Dziękuję za odpowiedź Nie sądzę, żeby to zadziałało, bo gdy otwieram części/złożenia wykonane na SolidWorks 2022 to zawsze mam ten sam problem. Zapomniałem wspomnieć, że kiedy zamykam Solid i otwieram część/zespół lub jakąkolwiek inną część, pierwsza z nich pojawia się idealnie, a druga z błędami. Nawet jeśli zmienię tło SolidWorks na szare lub coś innego, mam ten sam problem
Uruchom Solidworks Rx i sprawdź kompatybilność sterownika karty graficznej z posiadaną wersją solidworks na karcie Diagnostyka. W razie potrzeby popraw pilota.
Pachnie jak nieobsługiwana karta graficzna. Sprawdź to tutaj:https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/ (Nie mogłem ich znaleźć...) Sprawdź, czy jest losowa łatka. ale Solidworks 2023 z 16 GB ... To nie jest dobry początek.
Uwaga osobista: nigdy nie instaluj wersji starszych niż XXXX sp4... I sprawdź kompatybilność swojego sprzętu przed jakąkolwiek poważną zmianą wersji.
Uwaga do Solidworks: Proszę certyfikować więcej kart graficznych i na okres dłuższy niż 6 miesięcy, aby uniknąć niezadowolenia użytkownika...
Ze swojej strony wydaje mi się, że sw ma #&*#&, ostatnio na sw 22, mam tam dużo błędów graficznych:confused:, dla kolorów znika cały czas, zwłaszcza po zrobieniu badania symulacyjnego, definiuję kolor w kontekście montażu i znajduję go w dokumencie części: sweat_smile:, dobra wiadomość jest taka, że z tymi samymi materiałami miałem kilka razy różne wyglądy... Naprawdę żałuję 2018 roku W przeciwnym razie jest opcja w wydajności (poprawiona wydajność grafiki) spróbuj ją wyłączyć, może to pomóc,
+1 do wyłączania wydajności grafiki Solidworks... Ale i tak szkoda, że trzeba je wyłączyć, aby mieć poprawny wyświetlacz... Brawo Solidworks. chodzimy na głowach...
Zainstalowałem starą wersję sterownika karty graficznej. Myślę, że problem nie dotyczy SolidWorks, nawet jeśli moja karta nie jest obsługiwana, ale jest to problem NVIDIA, jej sterowniki stanowią problem dla kilku użytkowników na różnych programach (problem ten dotyczył procesorów graficznych AMD, a ten ostatni wyraźnie go poprawił i teraz NVIDIA się cofa) Dziękuję za pomoc. Nie wiedziałem, że trzeba odznaczyć opcję "poprawiona wydajność grafiki"