Mam mały problem, jest nas kilku w naszym biurze projektowym, przy otwieraniu montażu niektórzy kreślarze mają problemy z wyświetlaniem. W drzewie część ma mały pomarańczowy panel z "!" określającym, że ma problem i nie można uzyskać dostępu do części z zespołu, we właściwości SW informuje nas o lokalizacji folderu źródłowego ....
Śruba z H, przede wszystkim powinieneś wiedzieć, że mamy kilka plików, które odnoszą się do tego, więc uważamy, że jest to główna przyczyna. Z drugiej strony na moim komputerze nigdy nie mam tego problemu, zawsze udaje mi się odkręcić tę i nie mam problemów z wyświetlaniem jak dwóch innych rysowników.
Jeden z rysowników miał problem z wersją SW2014, ale od kilku miesięcy już go nie ma, w środę przeszliśmy na SW 2015SP5 i od tego czasu 2 innych rysowników ma problem. Jeśli masz jakieś pomysły, nie wahaj się, jeśli istnieje możliwość zaznaczenia lub odznaczenia, aby uniknąć tego rodzaju problemów.
W opcjach SolidWorks można wybrać folder wyszukiwania, gdy nie można odnaleźć folderów.
Może się to również zdarzyć, jeśli istnieje kilka wystąpień tej samej, SolidWorks używa tej, która została otwarta jako pierwsza, a może być starsza i nie mieć wszystkich konfiguracji !
Np. kolega otwiera montaż 4 na górze zestawu i 2 na dole, z H, które są w tym samym folderze ta powyżej się nie pojawia a ta poniżej jest poprawna.
Jeśli znajdzie części, ale nie znajdzie konfiguracji, ponieważ plik znajduje się w folderze nowszej wersji, SW ostrzega nas, mówiąc, że nie znajduje wspomnianej konfiguracji. W naszym przypadku SW nie daje nam żadnej wiadomości, po prostu wkręca w błąd...
Kiedy mówię o folderach, to są to foldery systemu Windows: C:/..../.../1 lub C:/..../.../2
Witam
w rzeczywistości zestaw narzędzi i baza danych specyficzna dla komputera, więc może się zdarzyć, że osoba, która stworzyła zespół, zmodyfikowała. Aby przezwyciężyć ten problem, stworzyliśmy własną podstawę, podkładki i nakrętki itp., Od tego czasu jest to prostsze i tym bardziej daliśmy im nasze
Witam, w rzeczywistości przybornik i baza danych specyficzna dla komputera, więc może się zdarzyć, że osoba, która stworzyła zespół, zmodyfikowała. Aby przezwyciężyć ten problem, stworzyliśmy własną bazę, podkładek i nakrętek itp. na naszym serwerze i od tego czasu jest prościej i więcej, nadaliśmy im nasze spersonalizowane właściwości z pustymi artykułami itp. O wiele jaśniej w nomenklaturze...
Nasza biblioteka jest wspólna dla wszystkich projektantów,
W zasadzie mamy zestaw + śruba + podkładka, w tym zestawie jakiś kreślarz nie widzi, inni to nakrętka.... Mam wgląd we wszystkie montaże.
Nie używamy biblioteki solidworks, jesteśmy bardziej w trybie bałaganu w folderach T/Akcesoria/
T/X/Akcesorium/Sprzęt
Moje oprogramowanie robi różnicę i nawet jeśli otworzę dwa zestawy, po jednym z każdym odniesieniem, wszystkie są wyświetlane na innej stacji roboczej, nie są wyświetlane, gdy otwierany jest drugi zespół.
Biblioteka jest podłączona do sieci, problem polega na tym, że w różnych miejscach sieci znajdują się śrubki o tej samej nazwie.
Rozwiązałem problem, zapisując ustawienia opcji systemowych w sieci, a moi koledzy, którzy mieli problem, odzyskali je. Nie mają już żadnych problemów, ale nagle nie wiem, jak w prosty sposób naprawić problem.
Dziękuję za odpowiedź, jeśli masz rozwiązanie, nie wahaj się go opublikować i przepraszam, że odpowiedź zajęła mi tak dużo czasu.
Dla mnie najprostszym sposobem jest uporządkowanie i usunięcie duplikatów. Następnie, gdy otworzyszASM , będziesz musiał poszukać części, ale po tym zostanie to zrobione i w ten sposób nie będziesz już miećżadnych problemów...
Witam, zgadzam się z @Manu67 posiadanie kilku jest źródłem problemu, ponieważ jeśli pewnego dnia dodasz informację o jednej, nie pojawi się ona na wszystkich!