Problem z wyświetlaniem

Witam

Mam problem z SW 2012, kiedy obracam mój zespół, pojawia się na nim małe okienko, okno, w którym widzę, że mój zespół wykonuje obrót, który robiłem. Jednak w oknie głównym zespół jest zablokowany.

W załączeniu znajduje się zrzut ekranu z małą imprezą, o której mowa.

Cdt

Fred

assemblage_bloque_en_rotation.pdf

Witam

Dla mnie to błąd karty graficznej:

1. Ponowne uruchomienie oprogramowania
  2. Ponowne uruchamianie komputera
  3. Sprawdź, czy sterownik karty graficznej jest certyfikowany przez SW: http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Do zobaczenia.

3 polubienia

O tak, mnie też często to robi. Chyba trochę brakuje mi środków.

Generalnie co najwyżej wciskam lupę zoom i  wszystko się regeneruje... lub powiększ, pomniejsz :)

Mimo dobrych komputerów czasami mam ten problem. Rozwiązałem to wraz z aktualizacją sterowników (nie sprawdzałem jednak, czy mają certyfikat SW).

Po za tym potrzebna jest karta graficzna, która jest w porządku :)

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, moim zdaniem jest to problem z wyświetlaniem.

Możemy postarać się, aby przychodził rzadziej:

1) Przechodząc do opcji => wydajność i dostosowując poziom szczegółowości, ale co spowalnia rekonstrukcję

Jest też w tej opcji przycisk "przejdź do jakości obrazu" => ustaw najwyższą rozdzielczość obrazu (osobiście umieściłem go na początku czerwonego wycięcia i zaznaczyłem "optymalizuj długość krawędzi). Ta opcja ma większy wpływ niż poziom szczegółowości.

Ale oczywiście spowalnia to nieco odbudowę

2) poprzez aktualizację sterownika karty graficznej.

W tym celu firma Dassault udostępniła aktualizacje online, które są dobre zgodnie z Twoją kartą graficzną i solidworks pod poniższym adresem:

https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Ale musisz założyć konto.

Spróbuj poprawić jakość obrazu i zobacz, czy zrobi to ponownie, będzie to już pierwsza próba.

Miłego dnia.

@Mickael.alves: Wydaje mi się, że Solidworks już nie aktualizuje kart graficznych dla Solidworks 2012 :s (w 2011 roku na pewno nie)

Przejście na SW2016

1 polubienie