Problem z wyświetlaniem symboli na rysunku solidworks

Witam

Po aktualizacji do wersji 2017 SOLIDWORKS napotykam problem.

już w ogóle nie miałem wyświetlanego symbolu (np. zamiast logo  miałem <MOD-DIAM>), było to spowodowane problemem z nazewnictwem mojego pliku GTOL. SYM

Zmieniłem jego nazwę i udało mi się odzyskać niektóre symbole, ale nie wszystkie. Na przykład, gdy chcę wstawić tolerancję koncentryczności, prostopadłości lub inną, nie pokazuje mi żadnych symboli i wyświetla komunikat o błędzie, że nie może znaleźć pliku GTOL. SYM

Jeśli jednak napiszę notatkę, mam dostęp do tych symboli.

Zamieszczam kilka zrzutów ekranu, aby spróbować zilustrować trochę tego wszystkiego w nadziei, że możesz mi pomóc.

Z góry dzięki!*

Witam

Myślę, że wstawienie twoich sitodruków nie zadziałało

Możesz jednak zacząć od przejścia do opcji systemowych ==> Lokalizacja pliku

Jeśli klikniesz "Edytuj wszystko", otworzy się tabela i będziesz mógł zobaczyć, czy niektóre ścieżki nie pozostały w Solidworks 2016. Jeśli tak, wymień je na nowe.

Edit: Widzę teraz screeshot, problem leżał po mojej stronie

Dziękuję za odpowiedź,

Spojrzałem na tę stronę i miałem wiele linków, które prowadziły do "solidworks 2016" wymieniłem co mogłem ale nadal nic nie mam.

PS: problem wziął się ode mnie w przypadku sitodruków, o których zapomniałem

W oknie eksploratora Windows widzimy, że ścieżka to C:/Programs..... podczas gdy w oknie SolidWorks jest to C:/Program Files...

Spróbuj zmienić to łącze w solidworks

To już inna historia, ponieważ kiedy kładę na nim myszkę, aby skopiować link do folderu, wyświetla się C: /ProgramFiles

Właśnie sprawdziłem po swojej stronie i w rzeczywistości musisz skierować go do folderu C:\ProgramData\SolidWorks\SOLIDWORKS 2017\lang\french (jest to ukryty folder)

1 polubienie

O cholera, jesteś szefem kuchni!! W porządku, odzyskałem wszystko. Nawet inne linki, które miały wyglądać w SW2016 i których nie mogłem już znaleźć w moich nowych folderach.

Z drugiej strony udało mi się uzyskać dostęp do tego folderu, kopiując i wklejając link, który zamieściłeś na pasku, ale poza tym mój folder solidworks2017 nie jest wyświetlany, jak mogę wyświetlić moje ukryte foldery?

W każdym razie bardzo dziękuję za pomoc!!

Cieszę się, że udało mi się pomóc :)

Aby wyświetlić ukryte foldery, po prostu przejdź do Widok (u góry Eksploratora Windows) i zaznacz Ukryte elementy.

Możesz je pokazać, ale nie zmieniaj ukrytego folderu na widoczny folder, ponieważ generuje to problemy

A najgorsze jest to, że patrzyłem i tego nie widziałem. Wszystko jest dla mnie w porządku, dziękuję za wszystko!!

Powodzenia!