Problem z analizą inspekcji Solidworks

Cze wszystkim 

Zwracam się do społeczności Lynkoa, aby spróbowała pomóc mi rozwiązać bardzo restrykcyjny problem. 

Na początek przedstawię Ci oprogramowanie: 

Solidworks 2017 z dodatkiem Solidworks Inspection 

Adobe Illustrator 2017 

Więc masz to, otrzymuję od moich klientów zwymiarowane plany 2D w formacie PDF. Chciałbym skorzystać z funkcji Solidworks Inspection, która pozwala mi na automatyczne bąbelkowanie moich wymiarów, aby mieć zarówno mój plan wymiarów bąbelkowych w formacie PDF, jak i mój plik Excel z korespondencją moich wymiarów gotowy do użycia w metrologii. Aby to zrobić, początkowo przeciągnąłem mój plik PDF do solidworks, ale niespodzianka, solidworks nie może go otworzyć, jeśli nie mam Adobe Illustrator CS3 lub nowszego. Nie ma problemu, pobieram wersję próbną (przed inwestycją) programu Adobe Illustrator CS6 (która jest więc nowszą wersją), ponownie otwieram solidworks i próbuję ponownie z moim planem PDF. 

Ten sam komunikat o błędzie. Otwieram więc mój plan PDF za pomocą programu Adobe Illustrator, eksportuję go w formacie DWG, a także w DXF, aby się upewnić. Otwieram moje pliki w solidworks, konwertuję je na jednostkę solidworks i tam, bez zarzutu, plik się otwiera. 

Uruchamiam swój plan inspekcji, sprawdzam poprawność wszystkich wymaganych pól, uruchamiam inspekcję i nic się nie dzieje. W rzeczywistości, kiedy konwertuję mój plik PDF do formatu DXF lub DWG, koryguje on elementy wektorowe dokumentu do punktów lub obrysów, a solidworks nie zna już różnicy między tym, co jest tekstem, a wymiarem (chyba). 

Czy jest jakaś szczególna manipulacja? 

Czy robię to źle? 

Czy są jakieś parametry do sprawdzenia w konfiguracji solidworks? 

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne ;) 

Witam

Masz też moduł Inspekcja, więc mylisz się w jego używaniu.

Inspekcja jest podzielona na dwie jednostki: pierwsza to moduł bezpośrednio zintegrowany z Solidworks, a druga to samodzielny (oddzielne oprogramowanie od Solidworks).

Za pomocą pierwszego, zintegrowanego modułu, można wykonywać arkusze kontrolne do rysunków Solidworks.

Za pomocą drugiego, samodzielnego, tworzysz arkusze kontrolne swoich planów PDF.

Proszę bardzo.

Witam 

Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, 

Oznacza to, że nie mogę używać narzędzia SolidWorks Inspection, które jest bezpośrednio zintegrowane z Solidworks, do tworzenia bąbelków w plikach PDF? I że z tego powodu nie ma szybkiego sposobu na automatyczne bąbelkowanie planów PDF? 

Bardzo dziękujemy za Twoją opinię 

Życzę Ci miłego dnia

Bulgotanie planów PDF odbywa się tylko w przypadku autonomicznego rozwiązania i wcale nie jest automatyczne.

Musisz ręcznie przechwycić tekst wymiarów i przede wszystkim wszystko kontrolować, przechwytywanie nie zawsze jest świetne (przynajmniej w wersji 2015).

Powodzenia.

Cóż, wróćmy do punktu wyjścia...  

Bardzo dziękujemy za Twoją opinię, 

Życzę Wam miłego dnia.