Mam problem z wyglądem moich spawanych konstrukcji. Mogę edytować wygląd mojego dzieła, ale za każdym razem, gdy je opuszczam i do niego wracam, niektóre z moich tub nabierają jasnoszarego koloru. Pracuję z lampami NF A45 i odznaczyłem pole "materiał transferowy z profilu: stop 1060".
Rzeczywiście mogę modyfikować materiał rur 1 na 1 za pomocą listy części, ale jest to dość żmudne. Czy nie ma szybszego sposobu na nałożenie mojego materiału na wszystkie tuby?
1) Kliknij na ">" tuż za zakładkami (część; konfiguracja; ect..)
2) pojawia się kolumna, w kolumnie "kolory" pojawia się kolor dla każdej funkcji)
3) Usuń wszystkie wyglądy kolorów
4) Włóż (je) z powrotem lub odpowiedni materiał (materiały), który jest dobry na tym poziomie, jeśli twój spawany mechanik ma inny materiał, patrz 5)
5) Przejdź do nomenklatury elementów spawanych i umieść odpowiedni pożądany materiał na żądanym korpusie. (Oczywiście przeładuj i zaktualizuj nomenklaturę spawanych korpusów)
Mam problem ze stworzeniem profilu i wykorzystaniem go do spawania. Cóż, tworzę swój szkic w nowym pokoju, a następnie robię konfigurację w 3 wersjach, gdy wybieram tę ostatnią i zapisuję ją w folderze na pulpicie; w pliku LFP (library feat part). Po tym, jak wracam do mojego szkieletu, aby zastosować spawaną konstrukcję, przechodząc przez opcje / Lokalizacja pliku / Profile konstrukcji spawanej i chcę dodać plik, stwierdzam, że mój folder jest pusty. i nie rozumiem dlaczego??