Problem z wyglądem konstrukcji spawanych

Witam

Mam problem z wyglądem moich spawanych konstrukcji. Mogę edytować wygląd mojego dzieła, ale za każdym razem, gdy je opuszczam i do niego wracam, niektóre z moich tub nabierają jasnoszarego koloru. Pracuję z lampami NF A45 i odznaczyłem pole "materiał transferowy z profilu: stop 1060".

Jestem na SW2016

construction_soudee.png

Witam

W jaki sposób stosujesz swoje występy?

Czy możesz udostępnić zdjęcie drzewa budowlanego z widocznym wyglądem, aby lepiej zrozumieć swój problem?

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Witam 

Dziękuję za odpowiedź. Wyglądy są automatycznie stosowane, gdy wybieram materiał, w tym przypadku galwanę. 

Jak widać na zrzucie ekranu, wygląd dotyczy Body i nawet gdy go usunę, wraca, gdy tylko dotknę funkcji w drzewie. 

construction_soudee_apparences.png

Witam 

Możesz pracować z listą wybraną na załączonym zrzucie ekranu, 

capture.png
2 polubienia

Witam 

Rzeczywiście mogę modyfikować materiał rur 1 na 1 za pomocą listy części, ale jest to dość żmudne. Czy nie ma szybszego sposobu na nałożenie mojego materiału na wszystkie tuby?

arbre_de_construction.png

Witam

Tak, istnieje szybsza metoda.

Zobacz załączony zrzut ekranu:

1) Kliknij na ">" tuż za zakładkami (część; konfiguracja; ect..)

2) pojawia się kolumna,  w kolumnie "kolory" pojawia się kolor dla każdej funkcji)

3) Usuń wszystkie wyglądy kolorów

4) Włóż (je) z powrotem lub odpowiedni materiał (materiały), który jest dobry na tym poziomie, jeśli twój spawany mechanik ma inny materiał, patrz 5)

5) Przejdź do nomenklatury elementów spawanych i umieść odpowiedni pożądany materiał na żądanym korpusie. (Oczywiście przeładuj i zaktualizuj nomenklaturę spawanych korpusów)

Otóż to.

Powodzenia.

Pozdrowienia.

@+.

AR

2021-01-07_114211.jpg
2 polubienia

Witaj Hugo;

Jeśli używasz tylko jednego materiału, nie polecam stosowania go do listy elementów spawanych.

Usuwa wszystkie materiały przypisane do tej listy (lista elementów spawanych).

Usuwa również ogólny materiał z drzewa tworzenia.

Kliknięcie prawym przyciskiem myszy na nazwę twojego pokoju (na samym szczycie drzewa budynków) pozwoli ci "Usuń wszystkie wyglądy". 

Pamiętaj również o usunięciu stanów wyświetlacza, a także konfiguracji "spawanej mechanicznie".

W tym momencie powinieneś być w stanie ponownie nałożyć materiał "Galva". (Materiał ogólny)

Jeśli problem nadal występuje, sprawdź, czy nie masz zduplikowanych profili generowanych przez cięcia ukośne lub symetrię.

Aby to zrobić, przesuń niebieski pasek w górę (drzewo konstrukcyjne) funkcje według funkcji...

Pozdrowienia.

5 polubień

Witam

Ze swojej strony zarządzam odpowiednim kolorem w materiałach.

Jak powiedział Maclane, jeśli masz pojedynczy materiał, poinformuj go o materiale ogólnym.

Z drugiej strony, jeśli jest to kilka różnych materiałów, możesz zastosować materiały z  listy lutowanej.

W tym celu rozwijam całe drzewo konstrukcyjne i wybieram woluminy, klikam prawym przyciskiem myszy i nakładam materiał

CDLT powiedział:

4 polubienia

Aby rozwinąć całe drzewo, wybierz korzeń drzewa i naciśnij * na klawiaturze numerycznej

3 polubienia

Dziękuję wszystkim, udało mi się rozwiązać mój problem ze wszystkimi waszymi odpowiedziami. 

Witam 

Mam problem ze stworzeniem profilu i wykorzystaniem go do spawania. Cóż, tworzę swój szkic w nowym pokoju, a następnie robię konfigurację w 3 wersjach, gdy wybieram tę ostatnią i zapisuję ją w folderze na pulpicie;  w pliku LFP (library feat part). Po tym, jak wracam do mojego szkieletu, aby zastosować spawaną konstrukcję, przechodząc przez opcje / Lokalizacja pliku / Profile konstrukcji spawanej i chcę dodać plik, stwierdzam, że mój folder jest pusty. i nie rozumiem dlaczego??