Problem z zatrzymywaniem się po najechaniu kursorem na plik siatki zaimportowany do Solidworks

Cze wszystkim

Mam problem: gdy importuję plik siatki (STL), a następnie najeżdżam kursorem na zaimportowany plik na liście funkcji, solidworks podświetla wszystkie krawędzie tego pliku jedna po drugiej, co zajmuje dużo czasu.

Czy można wyłączyć tę funkcję po najechaniu kursorem na pliki siatki? (ale jeśli to możliwe, bez wyłączania innych funkcji, wyświetla się po najechaniu na nie kursorem)

Załączam filmik pokazujący mój problem.

Z góry dziękuję.

vmplayer_xzmffa2ez0.mp4

Witam, czy próbowałeś tych opcji?

Dziękuję za odpowiedź, ale niestety już je odznaczyłem i problem nadal występuje.

Możesz spróbować zresetować profil fabryczny, aby sprawdzić, czy problem nadal występuje.

Jeśli tak, przywracasz stary, jeśli nie, aby poszukać, skąd bierze się problem lub ponownie skonfigurować nowy profil.

https://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/07/09/2015/reinitialiser_les_parametres_de_solidworks.pdf

Aby przywrócić profil, zmień nazwę nowego folderu na old2, a następnie zmień nazwę starego, usuwając stary sufiks.

Czy tryb Enhanced Performance jest dostępny i włączony w Twoim domu?

Dziękuję za odpowiedzi, ale mój Solidworks ma ustawienia domyślne, a problem występuje od czasu instalacji.

Jeśli chodzi o ulepszony tryb wydajności, nie mam go w mojej wersji z 2018 roku:(