Gdy robię złożenie na solidworks ogólnie dość ciężkie, z dużą ilością ograniczeń, nie ma żadnych problemów, dopóki nie otworzę go ponownie jakiś czas później.
Kiedy robię montaże, nagrywam i regularnie aktualizuję. Jeśli zamknę zestaw i otworzę go ponownie, często pojawiają się ograniczenia, które znikają, lub ograniczenia, których oprogramowanie nie znajduje. Dlatego często muszę niektóre z nich przerabiać. Nie mogę zrozumieć, co jest nie tak, ponieważ robię dokładnie te same i działa to dopóki nie otworzę go ponownie.
Czy to problem z oprogramowaniem? Albo ode mnie? Czy kiedykolwiek komuś się to zdarzyło?
Nie, nie robię modyfikacji, to jest problem. Spójrz na obraz, który jestem załączony, zrobiłem tuż przed montażem cylindra i włączyłem go do zespołu. W montażu teraz już go nawet nie ma, a kiedy otwieram cylinder, oto wynik, podczas gdy nadal są ograniczenia
Na której wersji jesteś, a na której SP??? Jeśli nie korzystasz z dodatku SP3 dla wersji 2017 i dodatku SP5 dla wersji 2016 i wcześniejszych. Zdecydowanie zaleca się aktualizację siebie...
Witam, ja też na początku miałem problemy, gdy otwierałem duże złożenia na moim laptopie. Działo się tak ze względu na zgromadzenia, które stawały się coraz jaśniejsze (symbol niebieskiego pióra na kawałkach drzewa stworzenia). Ale kiedy jestem na mojej stacji roboczej HP, upewniam się, że mój montaż nie staje się "lekki" i wszystko działa. (Opcje -> Opcje systemu >Złożenia ->Otwieranie złożonych zespołów -> 1500 dla złożonego montażu)