Problem z montażem

Witam

Mam problem, który bardzo mi przeszkadza :(

Muszę wysłać do klienta pliki 3D w .dwg formacie. W tym celu korzystam z metody Draftsight (Convert to ACIS, a następnie do .dwg za pomocą Draftsight). Zazwyczaj moja operacja przebiega bardzo dobrze. Niestety, chciałem spróbować jechać szybciej, grupując razem kilka podzespołów. W tym momencie pojawia się komunikat o błędzie informujący mnie o błędzie podczas otwierania mojego pliku, sprawdzam poprawność i zauważam, że zestawy zgrupowały się razem, ale nie znajdują już swojej ścieżki, stają się wyszarzone w moim drzewie. Próbowałem zdekomponować mój podzespół, ale to niemożliwe, ponieważ nie może już znaleźć moich plików...

Podczas zamykania i ponownego otwierania mojego zespołu komunikat o błędzie "Nie można załadować pliku, skontaktuj się z pomocą techniczną, aby uzyskać więcej informacji" pojawia się tyle razy, ile jest niezaładowanych /usuniętych komponentów w moim złożeniu...

Próbowałem go naładować, niemożliwe...

Również w moim drzewie SW mówi mi, że są to kopie oryginalnych dokumentów, podczas gdy nie chcę ich robić, chcę je tylko pogrupować razem.

(Pracuję z SW2014 Standard w trybie złożonego złożenia.)

Czy ktoś ma rozwiązanie, aby szybko znaleźć brakujące części mojego zespołu wraz z ich ograniczeniami?

Z góry dziękuję.

W załączeniu: zrzut ekranu z komunikatem o błędzie + mojego drzewa

erreur.png

O tak, a kiedy szukam na komputerze jednego z podzespołów, który jest podsłuchiwany i który stworzyłem, zabiera mnie to ze ścieżek, które są całkowicie nie na temat. (Zapisuję wszystkie moje pliki w folderze Z:\Deal\Year 2014\.....\.....\ i tam znajduje mi zestaw w C:\ User \ Myname \ AppData \ Local... Już nic nie rozumiem...)

CF Zrzut ekranu.

recherche_doc.png

Obawiam się najgorszego dla waszych zgromadzeń... Nie chcąc Cię straszyć, widzę, że pracujesz z wirtualnymi zgromadzeniami i że... Może to powodować bardzo duże problemy z niektórymi manipulacjami...

Na razie nie pamiętam który, ale mam mgliste wspomnienie wirtualnych montaży, których nie da się odzyskać po historiach nagrań.

Jeśli możesz wrócić do wcześniejszej wersji, zrób to od razu.

2 polubienia

Tak, ten futerał nie pachnie dobrze...

1 polubienie

Uważam, że ten system wirtualnych komponentów jest niezwykle niebezpieczny. Oczywiście upraszcza to manipulacje, ale druga strona medalu jest naprawdę niezdrowa.

Wiem, że wirtualne zestawy robią wiele błędów, ale problem polega na tym, że nigdy nie chciałem przekształcać mojego podstawowego zestawu w wirtualny zestaw... Te zestawy, które zniknęły, zostały zapisane w moim komputerze wczoraj i dzisiaj, zniknęły...

Pliki, które można znaleźć w C:\User\MyName \AppData\Local... są z pewnością tymi z automatycznej kopii zapasowej. Zobacz przechwytywanie, aby sprawdzić ścieżkę.

Nie sądzę, żeby to były wirtualne zgromadzenia. W przeciwnym razie nie będzie istniejącego pliku.

Osobiście widzę tylko dwa rozwiązania:

1. Sprawdź w folderze automatycznego obserwowania i sprawdź, czy dostępna jest kopia zapasowa plików.
  2. Mam nadzieję, że wykonasz kopie zapasowe swoich plików rysunków iw takim przypadku będziesz w stanie znaleźć swoje pliki.

Powodzenia...

capture.png
1 polubienie

Ujęcie kopiowania, już widziałem.

Dzieje się tak, gdy przenosimy wirtualny komponent lub zespół do innego złożenia.

Ponieważ istnieje on tylko wewnątrz pliku, oprogramowanie tworzy jego kopię w nowym zestawie.

To właśnie wyjaśnia lokalizację pliku.

Nie możesz wymienić kopii na oryginalny zespół?

1 polubienie

No tak, ale problem polega na tym, że nigdy nie chciałem tych wirtualnych komponentów, wczoraj te złoża były zapisane w moim komputerze, dziś nic... Nie widziałem jednak żadnych wiadomości mówiących mi, że moje zgromadzenia zostaną zmiażdżone...

tak jak moi koledzy nie dobry znak tej historii

może przywrócić system do poprzedniej daty lub godziny sprzed wystąpienia tego błędu

poprzez wcześniejsze wykonanie kopii dysku twardego

wtedy idzie wziąć KF lub inny i dobrze myśli

@+ ;-)

nie masz już żadnych śladów oryginalnych zespołów na swoim komputerze?

Jednym z pomysłów, który przychodzi mi do głowy, jest to, że oprogramowanie utraciłoby pliki podczas pracy nad nimi.

Przekształcił je więc w wirtualne.

Jaki jest Twój sposób pracy?

- pliki w sieci czy lokalnie?

- PDM czy nie?

- Kto ma dostęp do plików?

@rmorel, to, co zniknęło, musi być wirtualnym zgromadzeniem, ponieważ jego nazwa jest w nawiasach kwadratowych [ ]

@ Benoit

Oznaczałoby to, że WSZYSTKIE jego zgromadzenia są wirtualne!

Coraz bardziej skłaniam się ku problemowi z połączeniem sieciowym:(

@Pascal

Tak, myślę, że wszystkie ASM-y są wirtualne. Niektórzy ludzie tak pracują... aż do tragedii!

@Joss. G Potwierdziłeś nas?

Przepraszam za zduplikowany, mały pb sieci :3

@pascal udało mi się znaleźć tylko jedną z moich mieszanek w jej pierwotnym miejscu i aby ją ponownie zintegrować, pozostałe naprawdę zniknęły... Nadal mam wszystkie części, które je tworzą, ale sam montaż całkowicie zniknął...

Jeśli chodzi o mój sposób pracy, pracuję tylko w sieci, nic lokalnie, nie mam miejsca na przechowywanie lokalnie. Każdy ma dostęp do plików, ale jestem jedyną osobą, która ma Solidworks na moim komputerze. Sprawdziłem z kolegami, nikt nie dotykał moich plików. 

@rmorel, Pliki rzeczywiście wyglądają, jakby były automatycznymi kopiami zapasowymi, ale nie mogę ich otworzyć, ten sam komunikat o błędzie pojawia się, gdy próbuję je przywrócić...

@gt22, przywracanie systemu jest bardzo skomplikowane, zapytałem mojego menedżera sieci i mówi mi, że jeśli jutro nie uda mi się ruszyć do przodu, może spróbować, ale jeśli nie, nie ma dziś czasu, wzywa mnie, abym spróbował znaleźć inne rozwiązanie... Czuję, że zamierzam podążać za ideą kawy, aby przestać się trochę uspokajać ;)  (to tydzień pracy, który teraz idzie z dymem...)

Dam znać, jeśli uda mi się wyciągnąć coś z czeluści mojego komputera.

Zapraszam do podania mi wszelkich innych wskazówek ;)

Raczej obali.

Jeśli spojrzysz na 2. zrzut ekranu, jeden z jego zestawów jest zapisany na Z:

Nie pracował więc w "full virtual"

Przepraszam, ale się powtórzę.

Nie masz kopii zapasowych na swoim serwerze?

Jeśli tak jest, jest to bardzo niebezpieczne...

W tej chwili jest to świetny Ricard i to jest to, czego potrzebujesz, biorąc pod uwagę Twój problem!

2 polubienia

@Pascal, jego plik na Z: to plik . SAT, nie SW (gdzie nie patrzę w to samo miejsce co ty, głód tam jest, nie mam już całego mojego aktywnego umysłu...)

@Tomalam, przyjeżdżam, nie za dużo wody... :-D

1 polubienie

Na moje wielkie nieszczęście... Potwierdzam... Nie wiem zbyt wiele o problemach związanych z wirtualnymi złożeniami, ale po sprawdzeniu rzeczywiście, wszystkie moje złożenia są wirtualne... Nie wiem dlaczego... Zasadniczo tak nie jest. Nie wiedziałem, że tworzenie podzespołu przekształca zespół w zespół wirtualny... Nie bardzo rozumiem, o co chodzi, ponieważ nadal mam obok niego zapisane moje złożenia, ale w moim głównym zespole są one oznaczone jako wirtualne... Ponownie zarejestrowałem wszystkie zestawy w "niewirtualnym", aby uniknąć kolejnego błędu.

@pascal, drugi zrzut ekranu pokazuje jeden z moich zestawów w ścieżce Z:\, ale jest to rozszerzenie. SAT, którego używam do przesyłania plików do klienta. (to właśnie podczas tworzenia tego rozszerzenia zauważyłem, że niektóre części zniknęły)

@rmorel, tak, mam kopie zapasowe na serwerze, ale nie rozumiem, jak bardzo jest to niebezpieczne?

EDIT: O tak, jak mogę zapobiec wirtualnemu nagrywaniu moich zgromadzeń? Bo nigdy nie chciałam czegoś takiego!

REEDIT: A za ricard zaproponowałem mojemu szefowi w tym samym czasie, kiedy powiedziałem mu, że straciłem tydzień pracy, o dziwo, on nie chciał? :(

1 polubienie