Cześć społeczność, nie wiem, jak pomóc koledze, ponieważ nigdy nie spotkałem się z jego problemem: Na rysunku ma przekrój poprzeczny, na którym działa bańka. Ale widoki szczegółów zależne od tego cięcia nie pozwalają na bąbelki, nie można nawet umieścić bąbelka, po kliknięciu znika i nie odnosi się do niczego w podglądzie po najechaniu myszką na komponent. W widoku nadrzędnym nie ma problemu. Widok nie jest nakładany na inny, właściwości widoku odnoszą się do tej samej nomenklatury, która i tak jest unikalna, pole jest dobrze zaznaczone. Suszymy...
Witam, czy mógłbyś podać mały przykład na zrzucie ekranu?
Dziękuję.
Fred
Witam
Błąd zgłoszony po mojej stronie w lipcu zeszłego roku.
BUG powielany w SW2022 sp5.0 i SW2023 sp2.0, u wydawcy otwarto prośbę o SR01058163-01 .
Nie zostałem powiadomiony o poprawce najnowszych wersji...
Witam
Rysunki są pełne wszelkiego rodzaju błędów w widokach szczegółów, widokach przekrojowych, widokach przerwanych...
Mam wrażenie, że gdy tylko wyjdziesz z " standardu " rysunku (w zasadzie widoku normalnego), SW traci wyświetlaną pozycję modelu i polega na modelu w skali x z widoku głównego (dla widoków szczegółów i przekrojów).
Witaj Camille_Jean,
Przede wszystkim witamy w naszej społeczności, mając nadzieję, że znajdziecie tutaj rozwiązanie...
Mam ten problem z SW 2022sp4, wystarczy zamknąć MEP, zapisując go, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, a następnie ponownie go otworzyć i powinien to zrobić.
Jeśli to się powtarza, zamykasz oprogramowanie i ponownie otwierasz całość, to też powinno wystarczyć.
Tak to działa.
Powodzenia.
@+.
AR.
Oczywiście nagrywaliśmy, zamykaliśmy, otwieraliśmy ponownie tyle razy, ile nasza cierpliwość mogła znieść
Ach!!! W porządku!!! A nawet wyłączyć komputer?
Cóż, to błąd, nic więcej, aby zrobić lepiej ... @+.
AR.
Jestem w SW2022 sp5.0, właśnie go przetestowałem i działa dobrze w domu.
Przypadkiem @ Camille_Jean, czy wypróbowałeś " automatyczne bąbelki" na widoku, który powoduje problemy?
Witaj Camille_Jean;
Uh!!! Jeszcze jeden drobiazg, o którym zapomniałem wspomnieć, sprawdź, czy Twój wzrok jest powiązany z nomenklaturą.
Może to jest to...!!
@+.
AR.
Witam!
Czy próbowałeś uruchomić oprogramowanie w trybie awaryjnym?
Otwórz Solidworks Rx, na karcie Narzędzia główne: Kliknij tutaj, aby uruchomić SOLIDWORKS, ignorując ustawienia w obszarze Narzędzia/Opcje
Jeśli działa to w ten sposób, może być konieczne rozważenie czystej ponownej instalacji i/lub wyczyszczenia kluczy rejestru
Powodzenia!
Przeprowadziliśmy tę kontrolę, określam to w moim wyjaśnieniu problemu
Nie, nie posunęliśmy się tak daleko, może spróbujemy
Tego też nie próbowaliśmy. Chciałbym zwrócić uwagę, że jest to odosobniony problem, nie ma problemu przyzwyczajenia