Problem "kadrowania" na rysunku

Wyraźniej patrząc na załączony plik jpeg...

Dzieje się tak jak na tym załączonym pliku z widokiem szczegółowym, ale także przy kadrowaniu i szybko staje się męczące, gdy masz kilka widoków ...

Czy istnieje sposób na zmniejszenie tego okna widoku (tego w kolorze niebieskim)? który jest ograniczony, nie wiem z powodu czego na tym widoku szczegółów.

Z góry dziękuję.

cadrage.jpg

Wisząc  na ramie i zmniejszając go nie działa?

Witam

A CTRL Q niczego nie zmienia? A jeśli zamykanie i ponowne otwieranie nie działa, nie sądzę, aby istniało rozwiązanie.

1 polubienie

Witam, jestem tego samego zdania co @PL ponieważ my też mieliśmy ten subsi i myślę, że... Nadal go mamy. @Fab Camp, masz dziś wiele pytań, ale czy mógłbyś mieć jakieś, na które moglibyśmy odpowiedzieć? Mam niezły ubaw

Miłego dnia

1 polubienie

Lol G.M:)

Chcesz trochę, oto jestem, zamierzam napisać o tym też lol, ale tylko dla ciebie umieszczam go tutaj też:)

Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego na przykład mój szkic 34 znajduje się na moim wytłoczeniu "usuń materiał extru 4", kiedy otwieram samą część, podczas gdy gdy jestem w zespole, wszystko jest normalne?

capture_1.jpg

wersja w zespole

capture_2.jpg

Piątek, oto dzień błędów solidworks. ^^Mam niezły ubaw? Oo

1 polubienie

Moim zdaniem to 1 kwietnia tego chce!!

2 polubienia

Radość piątkowej inforamtyki to dodatkowo 1 kwietnia. To w ogóle nic nie pomaga....

1 polubienie

Lol przynajmniej nie z mojej strony nie, to prawda, że mam błędy ...

Wow, więc... Znacznie przewyższasz moje umiejętności w Solidworks... Powodzenia (Może konieczne jest formatowanie i ponowna instalacja!? LOL)

W każdym razie, jeśli masz odpowiedzi, będą one również przydatne dla mnie!! :)

Być może utworzyłeś swoją część (arkusz rozdzielający) w zespole

i że ten utwór nagrałeś również później  

więc jest zależny od tego skonfigurowanego w zestawie

???????????????????????????????????????????????????????

@+ ;-)

@gt22: Ojej, twoje kilka zdań sprawia, że boli mnie głowa!! Jak na piątek jest stromo!

1 polubienie

więc teraz jest to proste: musiałeś aktywować opcję "płaski widok drzewa" przez nieuwagę cf PJ

presse-papiers-1.jpg
4 polubienia

@Fab: to jest płaska wystawa drzewa, którą wskazałem Ci w drugim pytaniu:

Kliknąć prawym przyciskiem myszy drzewo operacji FeatureManager i kliknąć Drzewo widoku, > Pokaż płaski widok drzewa.

2 polubienia

Tak!! :) Dziękuję, to drzewo i tak, podąża za twoim pytaniem, .PL próbowałem wszystkiego, Mdr...

Nie mam nic przeciwko naprawianiu moich błędów .PL ale nie tworzeniu innych lol...

Dziękuję :)

1 polubienie

Rzeczywiście, jesteśmy na płaskim wyświetlaczu. Cóż, done@PL

A jeśli chodzi o mój pierwotny problem, nikt tego nie widzi?

Witam

Doświadczyłem już tego rodzaju problemów, ale nie w widoku szczegółowym w innych typach widoków.

Był to ukryty lub usunięty element 2D (oś, punkt itp.), więc nie był widoczny w widoku, który rozbił ramkę widoku, więc wystarczy sprawić, by dany element pojawił się i go zniszczyć.

Ale nie jestem pewien, czy to wszystko...

Gilles

1 polubienie

Trop,

Sprawdź, czy nie masz szkicu, który jest widoczny w części lub złożeniu

Musi być ukryty w pokoju