Problem z przyklejeniem boku jednego posła do drugiego

Witam

Jestem w trakcie zbierania kilku posłów do PE w celu stworzenia jednego dokumentu składającego się z kilku powiązanych ze sobą części. Mój problem jest następujący:

Używam kopiowania i wklejania arkuszy z jednej instalacji do drugiej, ale nie jestem w stanie poprawnie skopiować niektórych wymiarów z jednego rysunku do drugiego. 

S wyświetla je na brązowo, tak jakby nie były już ważne.

Witam

Jeżeli powierzchnia uległa zmianie, wówczas wymiar nie jest już taki sam i SolidWorks nie będzie w stanie go skleić.

Czy są to dokładnie te same części?

2 polubienia

Witam 

W rzeczywistości chciałbym, aby w tym samym pliku dotyczącym posłów do PE umieszczono kilku posłów do PE z różnych części, wszystkie te części są ze sobą powiązane. I nie zostały zmienione, więc tak, są takie same.

PS: Potwierdziłem odpowiedź niezamierzonym kliknięciem...

Dlaczego nie złożyć ponownie swoich udziałów w tych wspomnianych posłach, aby utworzyć zespół tych części za pomocą linii wiązania, którą ukryjesz i stworzysz rysunek tego wspomnianego zespołu

To hack, ale myślę, że powinien zadziałać

lub przechodzisz przez Draftsight, aby utworzyć DXF

ogólnie w ramach SW

1. 1 sztuka = 1 plan
  2. 1 montaż 1 płaszczyzna

@+ ;-)) 

Dlaczego nie skopiować arkusza rysunku po ustawieniu wszystkich wymiarów?

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Copying_Sheets.htm?id=3cf5538028e24f27953a6a72fffd3deb

Czy możesz lepiej wyjaśnić swój problem lub podać przykład za pomocą zrzutu ekranu?

Twoje części są identyczne????

Dlaczego kilka identycznych części na tym samym rysunku

Kilka różnych części w jednym ?????

Przywracanie wymiarów modelu ?????

@+ ;-))

Jest prostszy sposób: przeciągnij arkusz(e) w płaszczyźnie na drugą (po prostu wyświetl 2 płaszczyzny obok siebie).

Jaki jest związek między tymi elementami?

.PL, to jest to, co już próbowałem zrobić, ale to nie działa dla tych części...

Wyjaśnię pb jeszcze raz:

Rysunki kilku pomieszczeń wykonałem osobno, więc mam 3 rysunki trzech różnych pomieszczeń.

Nie montowałem tych części. bo ja tego nie potrzebuję.

Z drugiej strony chciałbym zebrać 3 rysunki w tym samym pliku, a następnie wyeksportować go jako plik PDF.

Udało mi się to zrobić za pomocą metody kopiuj i wklej opisanej przez PL na innym zestawie części, ale z tymi częściami to nie działa...  

Czy jest jaśniejszy?

Stefbeno, myślę, że sprowadza się to do tego co proponuje PL. 

Załączam zrzut ekranu, aby lepiej zorientować się, co się dzieje.

imprim_ecran.png
Jeśli masz wszystkie 3 rysunki, a celem jest posiadanie jednego pliku PDF, po prostu scal pliki PDF, prawda? Zobacz ten samouczek:

http://www.commentcamarche.net/faq/5043-fusionner-plusieurs-pdf

Tak, mogę to zrobić, ale wolałbym to zrobić inaczej...

Pytanie nie jest dla mnie jasne

Tak więc odpowiedź udzielona w Solved też nie jest dla mnie jasna

pomimo poglądu na plan nadal nie rozumiem pytania

do zwymiarowania lub ponownego wymiarowania na rysunku, albo weźmiemy bezpośrednie wymiary 3D

lub tworzymy wymiary na rysunku

po pliku kawałki według planu

Jeśli kilka części znajduje się na tej samej płaszczyźnie, można utworzyć zespół tych części, ukrywając części pośrednie (element łączący)

Aby zapoznać się z wyceną w planie, zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-))

@+ ;-((