Nie miałem wsparcia, gdy byłem pod W.8, ale odkąd przełączyłem się (nie w Sosh ^^) na W 10, nie mogę już ponownie zainstalować Solidworks 2015 SP0 , ponieważ mówią mi, że brakuje mi Microsoft .NET Framework 3.5.
Problemy: Nawet po pobraniu nie działa, ponieważ ten Microsoft .NET Framework 3.5 nie wydaje się być kompatybilny. Jakiś pomysł? Czy muszę czekać, aż 2015 będzie kompatybilna z wersją SP1? A może po prostu poczekać do 2016 roku?
WINDOWS 10 NIE JEST OBSŁUGIWANY PRZEZ SOLIDWORKS 2015 SP0!
Windows 10 został wydany po SP4, więc to normalne, że ten system nie jest obsługiwany w wersjach SP0->SP4.
W związku z tym konieczne będzie poczekanie, aż SP5 SOLIDWORKS 2015 będzie mógł go zainstalować (przetestowany i zweryfikowany).
To nie jest tylko kwestia "gwarancji", zmiany w Windows nie pozwalają na poprawne działanie SW 2015 (niemożliwe jest np. zapisanie modeli).
Dlatego konieczne jest przejście na SP5, aby móc korzystać z SOLIDWORKS 2015 w systemie Windows 10. Ten dodatek Service Pack jest obecnie w okresie testowania wczesnej widoczności przed globalną dostępnością w nadchodzących tygodniach.
Wszystko, co musisz zrobić, to zarejestrować się w programie "early visibility" na portalu klienta SW, aby móc go zainstalować przed oficjalnym wydaniem tego dodatku Service Pack.
Tak, korzystam z SP0. ktoś wie, kiedy SP1 zostanie wydany? bo właśnie zainstalowałem Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 (Full package) i nic więcej :/
Rzeczywiście, framework 3.5 jest niezbędny dla starszych wersji oprogramowania
W przeciwieństwie do tego, co ogłasza visiativ, możesz uruchomić SW2010 pod W10, najpierw instalując framework 3.5 i iec w wersji 32 lub 64 bitowej (dla SW)
Kiedy masz komputer, który nie jest już w powijakach, obecne wersje oprogramowania wymagają dużej mocy obliczeniowej i ...
Rozwiązanie SW2010 jest w tym przypadku bardzo rozsądne