Problem ze zgodnością między Solidworks a Windows 10

Witam 

Nie miałem wsparcia, gdy byłem pod W.8, ale odkąd przełączyłem się (nie w Sosh ^^) na W 10, nie mogę już ponownie zainstalować Solidworks 2015 SP0 , ponieważ mówią mi, że brakuje mi Microsoft .NET Framework 3.5.

Problemy: Nawet po pobraniu nie działa, ponieważ ten Microsoft .NET Framework 3.5 nie wydaje się być kompatybilny. Jakiś pomysł? Czy muszę czekać, aż 2015 będzie kompatybilna z wersją SP1? A może po prostu poczekać do 2016 roku?

Dziękuję :)

1 polubienie

Witam

Dla niektórych to działa:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/compabilite-avec-windows-10

Czy na pewno nie możesz zainstalować frameworka, wybierając ustawienia zgodności?

W przeciwnym razie zbliż się do ludzi, którzy go mają i dla których to działa.

Zrobiłem to bez problemu na moim osobistym komputerze.

Nie ma żadnych problemów po zainstalowaniu FrameWork...

1 polubienie

Próbowałem go zainstalować, ale nic nie pomaga. W takim razie nie wolno mi stosować właściwej metody!

Aby uzyskać informacje na temat instalacji, zobacz ten link:

https://www.youtube.com/watch?v=vPtw66oj5EQ

Kliknij pobrany plik prawym przyciskiem myszy, otwórz jako administrator i zainstaluj.

Nadal nie działa?

W tym samym czasie Windaube 10.. Nie jest świetnie, prawda?

OSTROŻNY!

WINDOWS 10 NIE JEST OBSŁUGIWANY PRZEZ SOLIDWORKS 2015 SP0!

Windows 10 został wydany po SP4, więc to normalne, że ten system nie jest obsługiwany w wersjach SP0->SP4.

W związku z tym konieczne będzie poczekanie, aż SP5 SOLIDWORKS 2015 będzie mógł go zainstalować (przetestowany i zweryfikowany).

To nie jest tylko kwestia "gwarancji", zmiany w Windows nie pozwalają na poprawne działanie SW 2015 (niemożliwe jest np. zapisanie modeli).

Dlatego konieczne jest przejście na SP5, aby móc korzystać z SOLIDWORKS 2015 w systemie Windows 10. Ten dodatek Service Pack jest obecnie w okresie testowania wczesnej widoczności przed globalną dostępnością w nadchodzących tygodniach.

Wszystko, co musisz zrobić, to zarejestrować się w programie "early visibility" na portalu klienta SW, aby móc go zainstalować przed oficjalnym wydaniem tego dodatku Service Pack.

1 polubienie

@Bart:

Czy próbowałeś?

Używam go od czasu prerealease i uważam, że jest stabilny i przyjemniejszy w użyciu niż W8.1.

@cdemuynck:

To możliwe! Używam dodatku SP2 z 2014 roku na W10.

Oto dowód na zdjęciach.

Nie zaleca się stosowania profesjonalnego.

capture.png

Tak, korzystam z SP0. ktoś wie, kiedy SP1 zostanie wydany? bo właśnie zainstalowałem Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 (Full package) i nic więcej :/

H.S

Korzystam z systemu Windows 7. Absolutnie nie jestem fanem 8, a tym bardziej 10.

Jestem purystą..... Czego chcesz^^

3 polubienia

Myślałem, że wersja sw2015 SP0 ma błąd i nie zaleca się jej instalowania. (z tego powodu nie otrzymaliśmy płyt DVD)

sw jest w wersji SP4.

3 polubienia

Cóż, na razie nic nie działa. Musiałem wszystko odinstalować. Muszę więc poczekać na aktualizację lub rozliczenie z W10... To nie jest wygrane :/

W czwartek 22 maja mam prezentację w Paryżu z Avaneo i AS 3D

Zamieszczam linki dla tych co są zainteresowani :)

:http://www.logiciel-cao.com/notre-actualite/89/les-matinees-solidworks-2016

Ciesz się, że to nic nie kosztuje ;)

Dowiem się na miejscu.

W porządku, wszystko działa. Dziękuję :-)

Rzeczywiście, framework 3.5 jest niezbędny dla starszych wersji oprogramowania

W przeciwieństwie do tego, co ogłasza visiativ, możesz uruchomić SW2010 pod W10, najpierw instalując framework 3.5 i iec w wersji 32 lub 64 bitowej (dla SW)

Kiedy masz komputer, który nie jest już w powijakach, obecne wersje oprogramowania wymagają dużej mocy obliczeniowej i ...

Rozwiązanie SW2010 jest w tym przypadku bardzo rozsądne