Problem projektowy

Witam

Muszę zakręcić biegiem co najwyżej przy 1,25 obr./min. Ta prędkość jest zmienna, ale niewiele. Jest to użytkowanie na głębokości 180 m, więc muszę używać energii hydraulicznej. Moje problemy to:

-Trudności z regulacją prędkości za pomocą silnika hydraulicznego.

-Gigantyczny reduktor ze względu na stopień redukcji (nawet przy dwóch kołach i ślimakowych pozostaje to trudne).

-Aby uzyskać 1,25, używam bardzo małego biegu, co w konsekwencji wymaga od niego wysiłku. Dochodzę do obliczeń modułu rzędu 7.

Zastanawiam się nad zastosowaniem silnika krokowego przeznaczonego do środowisk podwodnych, elektronika sterująca będzie na powierzchni. Muszę tylko przekonać ludzi do elektryczności.

Czy masz inne rozwiązanie?

Dziękuję

Jeśli znasz producenta silników krokowych do środowisk podwodnych, jestem zainteresowany

Witam

Jaki jest niezbędny moment obrotowy? Czy występują ograniczenia przepływu lub ciśnienia generowane przez napęd pompy lub rury?

Pozdrowienia.

122,4 Nm, idealne ciśnienie 210 bar, ale musi istnieć możliwość dostosowania się do innego ciśnienia. Przepływu w ogóle nie znam, pompy nie znam.

Ale ja nie mam swojego; Zastanów się nad hydrauliką, ma zbyt dużą moc dla mojego zastosowania, daje moduły do moich kół zębatych, które są ogromne. Wydaje mi się, że biorę silnik krokowy sterowany przez elektronikę powierzchniową, co pozwala na uzyskanie niższych zakresów mocy, lepszą kontrolę prędkości i zmniejszenie przełożenia mojej skrzyni biegów.

Ale nie mogę znaleźć odpowiedniego silnika do tego typu zastosowań

Rzeczywiście, hydraulicznie trudno jest zobaczyć dołączony stół!

Między prędkością obrotową a momentem obrotowym występuje zbyt duża amplituda. Czy ta ostatnia wartość jest maksymalna, czy musi być stabilna.

Możesz modyfikować wartości danych i zmienne, aby zobaczyć modulację wyników...

Mam nadzieję, że to pomoże...

dimensionnement_hydraulique.xlsx

Witam

Domyślam się, że to jest aplikacja do wiercenia? W takim przypadku konieczne będzie uwzględnienie ciśnień termicznych i naprężeń w odwiercie... Nie jestem pewien, czy znajdziesz standardowy silnik elektryczny.

Spróbuj w Precilec (Grupa Zodiak) lub Portescap...

Aby uzyskać doskonały współczynnik redukcji, poszukaj, a jeśli masz ograniczoną przestrzeń, istnieje rozwiązanie Harmonic Drive.

Jest mało znany, a jednak bardzo wydajny i istnieje od dawna....

http://www.harmonicdrive.de/french/

Powodzenia.