Problem naprężenia kątowego między dwiema bryłami

Cze wszystkim

Muszę ustawić stół pod kątem 75° do podłogi, w następujący sposób: 

Dodałem ograniczenie koincydencji między podstawą stołu a podłogą. Następnie wybieram moje dwie powierzchnie, aby dodać wiązanie kąta, w następujący sposób: 

I otrzymuję komunikat o błędzie, ponieważ łamie moje ograniczenie koincydencji , ponieważ nie orientuje dobrze mojego kąta: 

Próbowałem kilku twarzy, zatrzymywałem się, żeby ustawić się pod odpowiednim kątem, ale bezskutecznie...

Czy możesz mi pomóc?

Czy potrzebujesz tych plików?

Z góry dziękujemy,

Aleksander.

Dobry wieczór

Chcesz używać dwóch rowków w tym samym czasie, to mu się nie podoba

Jeśli dobrze rozumiem Twój problem, jest to konieczne tak jak Ty, ale może nie do końca!

1°) Utwórz ograniczenie  zbieżności płaszczyzny płaszczyzny między górną płaską powierzchnią zielonej rowkowanej części a jednym z dwóch UPN na dole podwozia.

2°) wykonaj naprężenie kątowe między jednym z rowków zielonej części a stroną UPN podwozia.

Następnie, aby zmniejszyć liczbę bibliotek DDL

3°) Utwórz ograniczenie między krawędzią końca jednego z dwóch UPN i umieść ograniczenie odległości jedną stroną zielonego elementu (wzdłuż) lub klinując tę pionową krawędź na rowku, a nie na krawędzi zielonego elementu.

Innym sposobem, aby to zrobić, jest rozpoczęcie od centralnych planów budynku z planami zielonego pokoju. Opowiadam się za ograniczeniami w jak największym stopniu na planach, co oznacza, że jeśli wymiar się zmienia, często łatwiej jest kontrolować ograniczenia. Ale każdy ma takie rzeczy! ;-)

Powiedz nam, czy metoda 1, 2, 3 działa, czy nic nie zrozumiałem z problemu ;-)

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Nie udało mi się. Za każdym razem, gdy stosuję ograniczenie kąta, stwarza mi to inne problemy na pozostałych. Rozpocząłem więc montaż od nowa, ustawiając najpierw stół i podłogę. Wtedy kąt działa (użyłem metod 1 i 2).

Dziękuję za wszystko.

Aleksander

Witam ponownie!!!!!!!!!!!!

Przepraszam za radość, miałem dość. Ten problem utrzymuje się już zbyt długo. Może się pomyliłem.

Montaż rozpocząłem od zamocowania stołu. Następnie dodałem wszystkie ograniczenia, aby naprawić na nim różne elementy.

Następnie dodałem podłogę i ustawiłem ją do naprawy (zwalniając stół). Dodanie ograniczenia kąta między nimi nie zadziałało.

Postanowiłem odłożyć mój stały stół z powrotem i zwolnić podłogę. Następnie umieściłem go zgodnie z moim stołem (z kątem). A teraz działa dobrze. 

Może stąd bierze się mój błąd.

Nie musisz zaczynać wszystkiego od nowa:D

Dziękuję za wszystko ;)!  

Aleksander

Witam

Dla mnie dodawanie podłogi nie ma sensu, wystarczy zadeklarować, że green room jest stały (jeśli nie musi się ruszać). Jeśli dodasz podłogę, to podłoga stanie się pomieszczeniem z punktu widzenia SolidWorks ;-)

Jeśli podłoga zostanie umieszczona jako reprezentacja graficzna (do renderowania obrazów), podłoga będzie reprezentacją wirtualną bez połączenia z pomieszczeniami.

Pozdrowienia

Witam

Moja podłoga jest przeznaczona do przebijania UPN mojego stołu. Symuluję podłogę stanowiska testowego. Stół musi być przymocowany pod kątem 75° do podłogi. Pomyślałam, że to proste rozwiązanie, aby określić pozycje przekłucia :x

Następnie chcę zilustrować swoją pracę za pomocą modelowania 3D. Muszę jednak wyjąć plany 2D ze stołu.

Wpatrywanie się w stół zamiast w podłogę jest absurdem, doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Ale jest to rozwiązanie, które pozwoliło mi osiągnąć mój kąt

Aleksander.