Problem z konwersją między TellWATCH i SolidWORKS

Witam

Mam problem, którego nie mogę rozwiązać: muszę przekonwertować dokumenty TellWatch (2013) do SolidWorks (2011-2012). Użyłem funkcji 2138 w TellWATCH, ale za każdym razem pojawia się komunikat o błędzie: "SolidWorks nie jest uruchomiony", gdy jest w pracy i jest gotowy do przyjęcia nowej części.

Wydaje się, że połączenie między tymi dwoma programami nie działa.

Czy konieczne jest przeprowadzenie określonej manipulacji? Czy możesz mi powiedzieć rozwiązanie, aby rozwiązać problem?

Z góry dziękuję.

Hi@watch.pro88 powiedział:

Zobacz ten link

http://tellwatch.ch/sites/default/files/news_TellWATCH2013.pdf

@+ ;-)

Cześć gt22,

Dziękuję, ale zapoznałem się już z tą instrukcją TellWATCH.

Jest to połączenie między dwoma programami, które nie jest tworzone.

Jeśli ktoś wie, gdzie lub gdzie jest zrobiony ten link, może mi to pomoże.

W każdym razie jest fajnie.

Jeśli zarejestrujesz swój Tellwatch w solidworks, dobrze pójdzie w folderze, więc sprawdź, który folder i gdzie się znajduje

Następnie otwórz Solid i otwórz folder powyżej

@+ ;-)

Witam, Czy próbowałeś najpierw otworzyć Solidworks, czy najpierw TellWatch?

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest wypróbowanie zaraz po uruchomieniu systemu Windows w obu kierunkach, aby mieć pewność.

I czy nie byłby to problem z nowszą wersją Tella? Czy możesz zaktualizować Solid lub zainstalować stary z Tell?

Witam

Nie mogę przekonwertować dokumentu z TellWATCH do SolidWorks, ponieważ połączenie między nimi nie jest wykonane.

Moje dwie wersje są zwykle kompatybilne i każda z nich działa dobrze osobno. Próbowałem najpierw otworzyć TellWATCH, a następnie SolidWorks, ale nadal otrzymuję ten sam komunikat w TellWATCH: "SolidWorks nie jest uruchomiony".

Witam

Ten komunikat został już zgłoszony do wydawcy, ponieważ wystąpił problem z instalacją sieciową.

Czy jesteś w tym przypadku?

Z którego systemu operacyjnego, dodatku Service Pack, wersji oprogramowania, wersji TellWATCH korzystasz?

Jakiej karty graficznej używasz?

Czy możesz umieścić nam zip ze zrzutami ekranu, aby mieć jak najwięcej informacji do przekazania deweloperowi?

Dziękuję

Pozdrowienia

Czy ten sam komunikat jest również wyświetlany podczas korzystania z funkcji 2307 i 2308 w menu Plik/Zamiana SolidWorks?

Witam

Najwyraźniej wydawca zdaje sobie sprawę z problemu i szuka jego rozwiązania.

Musi też na bieżąco informować mnie o ewolucji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Używam SolidWorks 2011-2012 i TellWatch 2013. Na moim komputerze jest zainstalowany system Windows 7 Home Premium Pack 1.

Funkcje 2307 i 2308 wyświetlają ten sam komunikat.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia