Pracuję z planami architektonicznymi, różne widoki budynku znajdują się na różnych planach, kiedy robię "kopiuj wklej", aby przywrócić je do mojego planu, nie działa to z następującym komunikatem o błędzie: "zignorowano nieprawidłową zduplikowaną definicję bloku Genaxeh"
Nie ma błędu ortograficznego, kopiuję tekst tak, jak pojawia się na dole okna dialogowego.
Dziękuję, jeśli ktoś ma rozwiązanie, aby rozwiązać ten problem.
Tomalam, twoje rozwiązanie, aby przekształcić plik w celu skopiowania i wklejenia do DXF, a następnie wklejenia go do bloku, działa, ale brakuje linii, wymiarów w bloku wklejania.
Działa tylko połowicznie, ale ważne kontury pozostają i aby ustawić mój sprzęt, robi to.
Dziękuję Tomalam, ale jeśli masz lub ktoś ma lepsze rozwiązanie, nadal jestem biorcą.
Czy sprawdziłeś problem z blokami (strzałki dla stylów wzniesień, typów linii, zmiany nazw itp.)?
W przeciwnym razie, w zależności od tego, co musisz zrobić, istnieje rozwiązanie odniesień zewnętrznych (XRef). Osobiście za każdym razem, gdy pracuję z planami innych firm, korzystam z nich. Zaletą jest to, że różne płaszczyzny pozostają od siebie niezależne, niezależnie od tego, czy mają różne bloki, czy style o tej samej nazwie.