Za pomocą "Smart Dimensioning" czy "Symole for Drilling"?
Spróbuj z pierwszym narzędziem.
Edycja: Zrobiłeś swoją dziurę za pomocą czarodzieja piercingu.
Więc albo używasz inteligentnego cytatu, w przeciwnym razie zawsze możesz usunąć ten symbol ręcznie, klikając go i przechodząc do lewego okienka. W polu "Tekst oferty" pozostaw tylko <DIM>
za pomocą inteligentnego cytatu, zauważa mnie M20.96
Za pomocą symbolu cytatu wiercenia: ja zauważa średnicę. i głębokość.
Tak więc ani jedno, ani drugie nie jest dobre.
Mam swojego posła do Parlamentu Europejskiego. umieszczając notatkę, ale jest to rozwiązanie tymczasowe, chciałbym poznać powód, dla którego SW nie robi tego poprawnie.
Tak, mogłem to również zmienić w polu cytatu. ale to też nie rozwiązuje mojego Pb. dlaczego SW nie robi tego poprawnie.
Coś zauważyłem. Kiedy oceniam wiercenie za pomocą inteligentnego wymiarowania i modyfikuję wiercenie, wymiar dodaje M z przodu, a kiedy umieszczam swój wymiar po wykonaniu wiercenia, umieszcza Ø... bez litery M
Dziwaczny....
Wniosek: dla mnie musisz potem ocenić kolczyki. A gdy tylko nastąpią zmiany w wierceniach, trzeba ponownie wypłynąć...
Ocena nie może dać ci G1/2, ale po symbolach przekłuwania powinna. Ponieważ tak nie jest, istnieje duża szansa, że pochodzi on z pliku konfiguracyjnego symbolu wiercenia (calloutformat.txt).
Zacznij od zlokalizowania miejsca, w którym się znajduje: Narzędzia/Opcje/Lokalizacje plików/Plik definicji formatu symbolu wiercenia.
Przejdź do tego folderu za pomocą eksploratora i zmień nazwę bieżącego pliku calloutformat.txt.
Skopiuj/wklej plik, który załączam do Ciebie. Jest dostosowany, niekoniecznie tak, jak chcesz, ale przynajmniej zobaczysz, czy działa.