Problem z wymiarowaniem widoku w stanie rozwiniętym. SWconnected 2022

Witam, jestem raczej zirytowany, ponieważ gdy chcę narysować część z blachy (korpus wybrany na zespole spawanym mechanicznie), mam najbardziej irytujący problem:

Po rozwinięciu części nad i na zewnątrz widoku pojawiają się podświetlone linie (reprezentujące inne części spoiny mechanicznej).

Staje się to ograniczające, biorąc pod uwagę, że nie mogę wybrać niektórych linii mojej części, aby ją zwymiarować.

W załączeniu zrzuty ekranu przedstawiające problem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

capture_decran_2022-07-22_133234.png
capture_decran_2022-07-22_133157.png

Witam 

Jest to ewidentnie błąd wyświetlania.

Czy próbowałeś przełączyć się na obrazy szkieletowe (1., a nie ukryty szkielet), może to pomóc Ci wybrać linie, które Cię interesują.

Zobacz także w swoim pokoju, jak zarządzasz stanami wyświetlania w różnych konfiguracjach, na przykład użyj funkcji zachowaj treść zamiast maskowania, co zapobiega przechowywaniu w pamięci głośności, która nie jest już widoczna.

Pomocne może być również myślenie o połączeniu stanów wyświetlania z konfiguracjami. (Od dłuższego czasu mam problemy z powodu tego pola wyboru )

Pozdrowienia

2 polubienia

Jego działanie polega prawie na przełączeniu się na przewodowe bez konieczności rozwiązywania problemu z wyświetlaczem.

Na razie będzie dobrze, aby mi pomóc.

Tak, absolutnie , jest to rozwiązanie do rozwiązywania problemów, w przeciwnym razie będziesz musiał skonsultować się ze sprzedawcą / infolinią, aby rozwiązać problem.