Kwestia praw administratora

Witam
Tworzę mastera na moim komputerze; problem, jaki stawia mi AutoCAD, polega na tym, że po utworzeniu profilu użytkownika bez praw administratora próbuje zainstalować *.msi i wymaga konta administratora, aby kontynuować. Rozumiesz, że nie mogę nadawać praw administratora wszystkim.
Tworzę standardowe konto lokalne (bez praw administratora), więc jest problem z uruchomieniem AutoCAD.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zakładam, że masz do czynienia z wyzwalaniem dodatkowego instalatora AutoCAD . Proces ten rozpoczyna się po pierwszym otwarciu przez nowego użytkownika, aby skopiować pliki konfiguracyjne (pliki wsparcia, ikony itp.) do swojego profilu osobistego (%AppData%).

Czy mógłbyś wyjaśnić, czy zainstalowałeś AutoCAD przez prostą " Instalację ", czy przez " Deployment  " utworzoną z portalu konta Autodesk?

Oto sposoby rozwiązania tego bloku na masterze:

1. Użyj Deployment: To jest zalecana metoda. Gdy pakiet zostanie utworzony w portalu Autodesk, instalator jest skonfigurowany tak, aby instalacja dodatkowa nie wymagała praw podwyższonych.

2. Prawa do folderów : Upewnij się, że grupa " Użytkownicy " ma pełną kontrolę (lub przynajmniej modyfikacje) nad następującymi folderami:

• C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Autodesk

• C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Autodesk

• C:\ProgramData\Autodesk

1. Prawa rejestru : Użytkownik musi być w stanie zapisywać w ulu:
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk

Jeśli przygotowujesz się do studiów magisterskich, często warto najpierw uruchomić AutoCAD na koncie " szablonowym " (Default User), aby klucze rejestru były wstępnie wypełnione, chociaż wdrożenie Autodesk jest nadal najczystszym rozwiązaniem.

Witam
Dziękuję za odpowiedź.
Zainstalowałem kilka programów przed założeniem konta administratora (BIMVision, Twinmotion, Autocad itd.). Żadne oprogramowanie nie sprawiało mi problemów, gdy logowałem się na standardowe konto użytkownika. Próbowałem z prawami do niektórych repertuarow, ale bez skutku.
Biorąc pod uwagę pilność, bo muszę przygotować cały pokój, czy byłbyś tak uprzejmy i wykonał mi zabieg...
Z poważaniem.