Witam
Po niedawnym przejściu na SW2017 mam następujący problem:
Gdy chcę utworzyć gwint z opcją gwintu, po wypełnieniu warunku stop i end gdy klikam w specyfikację -> typ, wszystkie typy są "fantomowe" (patrz załączone zdjęcie)
Czy miałeś ten problem?
Jak można to poprawić?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie ;)
filetage_fantome.jpg
Witam
Jeśli przejdziesz do opcji - właściwości dokumentu - zawijanie, pokaż filtry i cieniowane reprezentacje wątków, to nie zadziała???
1 polubienie
Witam
inaczej, jak stwierdził G. Sloubi 1 w podobnym poście --> kliknij prawym przyciskiem myszy na adnotację w drzewie --> Szczegóły --> i sprawdź, jak chcesz
1 polubienie
Nie ma problemu z reprezentacją gwintu za pomocą adnotacji.
(to właśnie zrobiłem tymczasowo, czekając na rozwiązanie mojej funkcji wątku)
To czego szukam to "obróbka" gwintu w SW tak, aby wyglądał wyraźnie na renderach i mepach do warsztatu.
Korzystanie z funkcji gwintu w kreatorze wiercenia.
(Proste adnotacje nie wystarczyły za pierwszym razem, są bardziej wizualne niż czytniki notatek)
Z SW2016 (przed naszą aktualizacją) nie było problemu z przejściem przez wątek, standardy były tam i mogliśmy korzystać z tej funkcji.
Od czasu aktualizacji nic więcej...
1 polubienie
Czy folder w: opcjach/lokalizacjach plików/profilach gwintów jest poprawny?
w przeciwnym razie spróbuj naprawić. Nigdy nie wiadomo.
Czy robi to również na innej stacji roboczej?
1 polubienie
Obejrzyj ten samouczek, myślę, że to jest to, co chcesz zrobić.
https://youtu.be/2RkZNj0l1wc
Jeśli to nie jest to, czego potrzebujesz, spróbuj naprawić oprogramowanie, z pewnością gdzieś straciło linki.
Witam; Przypadkiem nie sprawdziłeś, że w "Wyświetlaniu" zaznaczone były "wszystkie adnotacje"???
Pozdrowienia
G.
Rzeczywiście, po przywróceniu moich lokalizacji plików, szuka profilu gwintu w SW 2016!
Tylko ścieżka do zmiany i niemożliwa do znalezienia, ktoś, kto prześwietli mi swoje?
Dziękuję wam wszystkim.
Witam
Dlaczego nie przeprowadzić wyszukiwania w systemie Windows. Znajdzie wszystkie pliki o tej samej nazwie i będziesz musiał tylko zobaczyć ten z 2017 roku i zobaczyć, gdzie wskazuje, aby skopiować link i umieścić go w Solidworks.
Domyślnie mam następującą ścieżkę:
C:\ProgramData\SolidWorks\SOLIDWORKS 2017\Profile gwintów