Problem z funkcją usuwania i wytłaczania materiału

Witam

Mam problem z funkcją!

Nie mogę usunąć materiału z całej płaszczyzny szkicu! tylko jeśli wybiorę szkic,

1 polubienie

Witam

Czy możesz umieścić ten element w poście, abyśmy mogli przeprowadzić test???

1 polubienie

To normalne, że nie możesz tworzyć

Usuwanie lub wytłaczanie materiału

bez posiadania szkicu zadeklarowanego i otwartego

Utwórz lub otwórz płaszczyznę szkicu

powinno rozwiązać problem

@+

1 polubienie

nn szkic jest otwarty

Część 5-2.SLDPRT
1 polubienie

W moim domu obie prace polegają na tym, że szkic jest otwarty, a następnie tworzony jest materiał usuwany bezpośrednio w  nim, a następnie opuszcza się go i usuwa i wybiera szkic...

Spróbuj naprawić oprogramowanie, przechodząc do panelu Panel sterowania \ Wszystkie panele sterowania \ Programy i funkcje, wyszukaj Solidworks, a następnie kliknij go prawym przyciskiem myszy, a następnie zmodyfikuj i napraw pojedynczą instalację

2 polubienia

Myślę, że chcesz to zrobić bezpośrednio po ograniczeniu szkicu. Jest to możliwe, klikając na usuwanie materiału od razu, będąc jeszcze w szkicu, nie trzeba go ponownie wybierać 

1 polubienie

jeśli na przykład wykonam szkic (pojedyncze wiertło) na wyboistym kwadratowym kształcie! i od razu kliknąłem na usuwanie materiału, działa dobrze, ale jeśli zrobię szkic z dwoma otworami! to drugi jest wybierany (ponieważ jest to drugi kształt na tym samym szkicu), a kiedy usuwam materiał, tylko drugi otwór spełnia funkcję ...

Pokaż nam swój szkic 

Szkic, który jest wybierany, jeśli masz 10 otworów

i że wspomniane cechy tych kolczyków są dobrze dobrane

Wykonasz tyle usunięć materiału, ile masz zamkniętego obwodu

@+