mamy różne formaty map bazowych, od A4 do A0, poziome i pionowe...
W każdym formacie jest to tabelka rysunkowa z powiązaniami z właściwościami pliku. Ex; grunt lub numer referencyjny itp.
Mój problem polega na tym, że
kiedy tworzę rysunek bezpośrednio w formacie A3 lub A2, wszystkie moje cechy mojej części związane z właściwościami pliku są wyświetlane, nie ma problemu.
Problem pojawia się, gdy chcę zmienić tło ujęć... Właściwości części są następujące... Przechodzę np. z A3 na A2, nie wyświetla się już rine na A2 nawet po aktualizacji, natomiast jeśli zrobię mój MEP bezpośrednio na A2 to działa, czy ktoś ma pomysł?
W przeciwnym razie spróbuj zapisać swoje plany tła drwot w slddrt, a następnie, gdy będziesz chciał zastąpić MEP, będziesz musiał zastąpić go slddrt i tam powinno działać...
Podczas tworzenia rysunku pobierany jest szablon rysunku, a po zastąpieniu mapy bazowej pobierana jest mapa bazowa, zobacz w opcji narzędzia, lokalizacja pliku są 2 foldery, mapa bazowa i szablony dokumentów z 2 rozszerzeniami, więc weź szablon dokumentu (.drwdot), który działa i zapisz go w żądanym formacie w mapie bazowej (.slddrt) i Odtwarzasz dla każdego formatu.
Nie zapomnij wykonać kopii zapasowej przed nadpisaniem pliku!