Problem w tle

Witam

mamy różne formaty map bazowych, od A4 do A0, poziome i pionowe...

W każdym formacie jest to tabelka rysunkowa z powiązaniami z właściwościami pliku. Ex; grunt lub numer referencyjny itp.

Mój problem polega na tym, że

kiedy tworzę rysunek bezpośrednio w formacie A3 lub A2, wszystkie moje cechy mojej części związane z właściwościami pliku są wyświetlane, nie ma problemu.

Problem pojawia się, gdy chcę zmienić tło ujęć... Właściwości części są następujące... Przechodzę np. z A3 na A2, nie wyświetla się już rine na A2 nawet po aktualizacji, natomiast jeśli zrobię mój MEP bezpośrednio na A2 to działa, czy ktoś ma pomysł?

Pozdrowienia.

Witam

Prawdopodobnie konieczne jest ponowne powiązanie spersonalizowanych właściwości midèle z liściem

Kliknij prawym przyciskiem myszy, Właściwości, Użyj niestandardowych wartości właściwości dla modelu pokazanego w: i wybierz swój widok.

1 polubienie

Witam

W przeciwnym razie spróbuj zapisać swoje plany tła drwot w slddrt, a następnie, gdy będziesz chciał zastąpić MEP, będziesz musiał zastąpić go slddrt i tam powinno działać...

Podczas tworzenia rysunku pobierany jest szablon rysunku, a po zastąpieniu mapy bazowej pobierana jest mapa bazowa, zobacz w opcji narzędzia, lokalizacja pliku są 2 foldery, mapa bazowa i szablony dokumentów z 2 rozszerzeniami, więc weź szablon dokumentu (.drwdot), który działa i zapisz go w żądanym formacie w mapie bazowej (.slddrt) i Odtwarzasz dla każdego formatu.

Nie zapomnij wykonać kopii zapasowej przed nadpisaniem pliku!

1 polubienie

Czy to nie jest pole, które powinno być zaznaczone?

propri.png