Problem z nacięciem/rozkładaniem

Witam wszystkich,

Napotykam problem, gdy rozkładam mój utwór poniżej.

Podczas rozkładania złożona część łączy się z rozłożoną częścią, a moja rozłożona część nie jest dobra.
Jednak aktywowałem nacięcia w funkcji zgięcia i narożników w funkcji " Unfolded state".
Jedyny sposób, jaki znalazłem, to przesunięcie szkicu funkcji " blacha zgięta na krawędź ", ale to nieuchronnie powoduje u mnie przesunięcie – jeśli ustawię przesunięcie na 1,5 mm (promień nacięcia), to nie robi nacięcia i znajduję się w początkowej sytuacji.
Czy jestem zobowiązany do usunięcia materiału przed wykonaniem blachy z wygiętym krawędzią, czy jest sposób, aby zrobić to cięcie automatycznie, aby rozłożona blacha była dobra?

AQUPRD01110-PEQ01-CA-AC-01. SLDPRT (441,1 KB)

W takim przypadku wolę gryźć sam. (usunięcie materiału z 2 prostokątów o promieniu 0,1x promienia zgięcia, i to przed dodaniem zagięcia)
Powinieneś wiedzieć, że Sw to dalekie od bycia strzałą z blachy i szybko zostaje zablokowany przez niewiele. (transformacja prostokąta okrągłego, cięcia i tak dalej...)

3 polubienia

Działa, w tym przypadku zrobię je ręcznie. Dziękuję za opinię!

Witam, witamy na forum.
Trzeba przesunąć szkic funkcji " blacha zgięta na krawędzi ", zwykle dodaję 0,2 mm (minimum do cięcia laserowego).
Ustaw wycięcie na 0,2 mm szerokości i długości.
Dodatkowo, SW robi to lepiej, gdy składanie jest całkowicie na zewnątrz:
image
Właśnie zrobiłem to na twoim utworze i działa dobrze:

W twoim przypadku będziesz musiał przemyśleć " Usunąć". mat.-Extru.5 " dla tego przesuniętego o grubość + 1 promień zginania.
Powodzenia...

4 polubienia