Mam problem z solidworks dotyczący kreskowania widoków przekroju.
Nie zdarza się to często, ale czasami, gdy decyduję się na umieszczenie zwykłego kreskowania dla określonej bryły, kończę z pustym (białym) obszarem kreskowania zamiast w pełni wypełnionego czernią.
Czy jest to problem z wydajnością, czy błąd solidworks? (obecnie pracujemy jeszcze nad SW 2010)
Miałem ten sam problem, pewnego wieczoru przed koniecznością oddania planu awaryjnego, zapisałem go tak, jak jest, ponownie uruchomiłem komputer i wszystko wróciło do porządku.
Witam, nie wiem, czy problem jest dla Ciebie nowy, czy to naprawdę błąd, ale w razie wątpliwości sprawdź, czy w opcjach niezaimportowane adnotacje są w kolorze czarnym (patrz załączony plik)
Problem pojawia się co jakiś czas i to nie na całym zestawie, ale tylko na jednej lub dwóch częściach.
Czasami mogę umieścić pełne (czarne) kreskowanie na części i będzie działać, a na innej części w tym samym widoku nie zadziała (będziemy mieli białe wypełnienie bez kreskowania).
Dzięki za pomysł, ale problem nie wynika z kolorów "niezaimportowanych adnotacji"