Problem zwykłego kreskowania

Witam

Mam problem z solidworks dotyczący kreskowania widoków przekroju.

Nie zdarza się to często, ale czasami, gdy decyduję się na umieszczenie zwykłego kreskowania dla określonej bryły, kończę z pustym (białym) obszarem kreskowania zamiast w pełni wypełnionego czernią.

Czy jest to problem z wydajnością, czy błąd solidworks? (obecnie pracujemy jeszcze nad SW 2010)

Witam, może musimy wypełnić kolorem wypełnienia, prawda?

Edit: Najwyraźniej nie, w domu to działa.

Z której wersji korzystasz?

Miałem ten sam problem, pewnego wieczoru przed koniecznością oddania planu awaryjnego, zapisałem go tak, jak jest, ponownie uruchomiłem komputer i wszystko wróciło do porządku.

1 polubienie

Możliwe, że to błąd, mi się to już zdarzyło, także gdy zapisuję strzał w .pdf obszary wypełnione czernią zmieniają kolor na biały....

Nadal nie znalazłem rozwiązania i zdarza mi się to losowo.

Powodzenia @TBRIGE! ;)

2 polubienia

Nasza firma nadal korzysta z solidworks 2010,

Problem występuje nawet przy zmianie komputera

Myślę, że jest to problem z wydajnością, ale rozwiązanie byłoby mile widziane

@BLVCK Problem bieli podczas eksportu do formatu pdf został już poruszony w Dassault.

Jest to znany problem

3 polubienia

Być może znany problem, ale nadal nie ma rozwiązania? (co najmniej od 2010 roku?)

To nic poważnego

1 polubienie

Witam, nie wiem, czy problem jest dla Ciebie nowy, czy to naprawdę błąd, ale w razie wątpliwości sprawdź, czy w opcjach niezaimportowane adnotacje są w kolorze czarnym (patrz załączony plik) 

Cdt

G.

capture.jpg

Witaj G.

Problem pojawia się co jakiś czas i to nie na całym zestawie, ale tylko na jednej lub dwóch częściach.

Czasami mogę umieścić pełne (czarne) kreskowanie na części i będzie działać,  a na innej części w tym samym widoku nie zadziała (będziemy mieli białe wypełnienie bez kreskowania).

Dzięki za pomysł, ale problem nie wynika z kolorów "niezaimportowanych adnotacji"

1 polubienie