Problem ekstremalnego spowolnienia w widoku w sekcji

Witam

Jestem uczniem szkoły średniej i muszę użyć Solidworks 2019 Student Edition do projektu w klasie, musimy zrobić mostek roweru i jego kierownicę. Montaż naprawdę nie jest ciężki i jest naprawdę bardzo prosty.

W pracy domowej muszę zrobić przekrój poprzeczny, więc naciskam narzędzie "widok przekroju" mojego oprogramowania i widok jest wykonany, ale nie można przesunąć przekroju, solidworks jest całkowicie przeciążony. Nie sądzę, żeby to był problem pochodzący z mojego komputera (lenovo thinkpad, i5 3320M 2,60 GHz, grafika intel HD 4000, 8 GB pamięci RAM i korzystam z systemu Windows 10 home).

Czy masz jakieś pomysły, skąd może pochodzić problem?

Wiem, że jeszcze tydzień temu widok przekrojowy działał idealnie, więc to naprawdę dziwne.

Dziękuję za pomoc! Mam nadzieję, że będę mógł ponownie użyć SolidWorks poprawnie :)

pb_coupe.png
1 polubienie

Witam

Już teraz solidworks działa bardzo źle lub nie na w10, ponadto wersja studencka jest naprawdę bardzo ograniczona, ... Nie jestem profesjonalistą komputerowym, ale tak jest w moim przypadku z wersjami studenckimi.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Dziękujemy za szybką odpowiedź!

Czy w takim przypadku powinieneś rozważyć przejście na Windows 8 lub 7?

Witam

Wydaje mi się, że nie ma ograniczeń co do wersji studenckich, ale nie jestem pewien.

"lenovo thinkpad, i5 3320M 2,60 GHz, grafika Intel HD 4000, 8 GB pamięci RAM i korzystam z systemu Windows 10 home" : wydaje mi się bardzo (bardzo) lekkie uruchamianie Solidworks, zmieniłbym komputer ... zobacz TUTAJ , aby zapoznać się z minimalnymi wymaganiami systemowymi.

Pozdrowienia

5 polubień

witaj D.roger,  dziękuję za odpowiedź.

Oto część, którą musimy wykonać, problem polega na tym, że tydzień temu zrobiłem przekrój tej samej części i zadziałało idealnie.

jeśli kiedykolwiek może pomóc/ jest ważne, musiałem modyfikować i dodawać wartości w moim regedit, aby mieć dostęp do RealView. Czy mogło to spowodować jakąś awarię? 

capture.png

Po testach rysowanie też jest niemożliwe...

Zmiana wartości w Rejestrze jest zawsze ryzykowna, wtedy chęć zrobienia RealView ze zintegrowaną kartą graficzną nie jest najlepsza i wtedy 8 GB pamięci RAM to połowa wymaganego minimum. Wydaje mi się też, że potrzebujesz systemu Windows 10 pro lub enterprise dla Solidworks ...

Pozdrowienia

5 polubień

@A.R: Gwarantujemy, że oprogramowanie będzie działać z W10 od wersji 2015SP5.0

@d.roger: Dassault nie wspomina nic o zalecanym podkręcaniu systemu Windows. A biorąc pod uwagę pracę do wykonania, konfiguracja spłukiwania jest więcej niż wystarczająca.

@pauldurieuxanot:
- Oczywiste jest, że zabawa z rejestrem, aby realview działał, co pochłania dużo zasobów, nie jest właściwym pomysłem. Zacznij od uporządkowania rejestru i spróbuj ponownie.
- Nie wiem, czy to prośba nauczycieli, ale widzę coraz większą tendencję do chęci renderowania...
- Twoja wiadomość "Po testach rysowanie też jest niemożliwe... ", zastanawia mnie: w jaki sposób robisz cięcie? Mówisz, że rysunek jest niemożliwy, co dokładnie się dzieje?

2 polubienia

Witam

@stefbeno : Patrz uwaga 7 na poniższym obrazku, są to minimalne wymagania systemowe dla SOLIDWORKS i SW PDM.

Może to nieporozumienie z mojej strony.

Pozdrowienia

2 polubienia

Szczerze mówiąc, nie zszedłem tak nisko na stronę... Brzmiało to znajomo, ale wydawało mi się, że już tak nie jest.

Z doświadczenia, aby wyświetlić pokój lub 2, w wersji domowej z podstawową konfiguracją, to działa.
Myślę, że jest to większe ograniczenie w porównaniu z korzystaniem z PDM (większość różnic między pro a family polega na zarządzaniu siecią).

Ok, poprawki!

Przede wszystkim dobry wieczór wszystkim i bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Podjąłem inicjatywę ponownej instalacji systemu Windows i ponownego oświetlenia komputera i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko staje się możliwe, widoki przekrojowe są płynne, podobnie jak rysunek!

więc dla wszystkich osób, które są w tej samej sytuacji, zresetuj system Windows, instalując go ponownie za pomocą klucza lub płyty CD.

Miłego zakończenia wieczoru/dnia

2 polubienia