Wydanie licencji

Witam.

Współpracuję z Solidworks od kilku lat i niedawno moja firma została zamknięta.

Kiedy wyszedłem, dała mi licencję na to oprogramowanie, ale jest to licencja serwerowa. Nie mogę go zainstalować w domu. Jak postępować, proszę.

Witam 

Aby korzystać z tej licencji serwerowej, potrzebujesz serwera lub udaj się do sprzedawcy, aby przełączyć się na normalną licencję, która moim zdaniem będzie płatna. Oto krótki film o tym, jak utworzyć serwer na swoim komputerze.

https://youtu.be/2MeGJXvBTFU

Następnie wszystko, co musisz zrobić, to zainstalować licencję sieciową na tym serwerze...

2 polubienia

Zobacz ten link

http://www.solidworks.fr/sw/support/software-licensing-registration.htm

@+

• Menedżer licencji jest instalowany na komputerze (nawet jeśli po zamknięciu pudełka licencja została ponownie umieszczona na serwerze SolidWorks)
  • Umieszczasz swoje oprogramowanie na swojej stacji roboczej i deklarujesz, że menedżer licencji jest również na Twojej stacji roboczej.

1 polubienie

Przepraszam, że będę się bawić w adwokata diabła:

Ale przypisywanie licencji solidworks jest zabronione i nielegalne. Licencje są imienne.

Wyciąg z umowy licencyjnej, którą podpisujesz przy zakupie licencji:

"1.A.  Udzielenie licencji.  Firma DS SOLIDWORKS udziela użytkownikowi niewyłącznego, niezbywalnego prawa do korzystania z Oprogramowania oraz drukowanej i/lub elektronicznej dokumentacji użytkownika ("Dokumentacja") dołączonej do Oprogramowania zgodnie z niniejszą Umową. "

Więc tak, jeśli chcesz, możesz zainstalować go w domu, z drugiej strony musisz znać ryzyko... A teraz polują na pirackie licencje! A jeśli chodzi o dyskrecję, nie zaleca się przychodzenia i wykrzykiwania tego głośno i wyraźnie!

Jestem pierwszym, który mówi, że nasze licencje są za drogie! Z drugiej strony, z szacunku dla tych wszystkich małych firm lub osób samozatrudnionych, które mają trudności z zakupem oficjalnej licencji, nie pochwalam tych, którzy nadużywają systemu...

To tylko moja opinia!

Przepraszam za to marudzenie w poniedziałkowy poranek!

Miłego tygodnia wszystkim

2 polubienia

Dziękuję Thom@s za te informacje.

Czyli ta licencja kupiona za 12000 chf (przez małą firmę) 2 lata temu ma być wyrzucona do kosza?????

Nie jest już zatrudniony w firmie i nie został zhakowany.

Co więcej, nie chcę z nim robić interesów. Chciałbym po prostu zdać certyfikaty (CSWA i CSWP), aby łatwiej znaleźć pracę i jednocześnie promować wartości tego oprogramowania.

Im więcej osób będzie z niego korzystać (zakupiona licencja), tym więcej nie sprzedadzą?????

2 polubienia

Wydaje się to absurdalne, ale tak jest w przypadku CAŁEGO oprogramowania: zabroniona cesja licencji.

Według wydawców wynajem nie jest możliwy nawet na jednorazową potrzebę (lub nie w całej ofercie: można wynająć licencję SW, ale nie licencję EPDM...).

W Twoim przypadku @flegendre podał Ci metodę instalacji... W przeciwnym razie jest metoda, o której nie wolno nam rozmawiać...

1 polubienie

@stefbeno, masz na myśli TĘ metodę??? ten, którego imienia nie wolno wymawiać??? To jest to, o czym chcesz rozmawiać????

(Przepraszam, że nerwy pękają) :)

Miłego dnia wszystkim

ul. Sloubi 1

@G, nie wolno pękać :-))

3 polubienia

Nie chcę podejmować niepotrzebnego ryzyka. Jestem już wystarczająco zirytowany tą utratą pracy.

Stracili 210- a ja rezygnuję z SW.........

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi.

Przykro nam z powodu utraty pracy, ale jak wspomniano powyżej, nawet jeśli istnieją rozwiązania, pozostają one nielegalne bez zgody Solidworks...

Powodzenia na przyszłość

G.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby złożyć wniosek do Dassault o korzystanie z tej licencji prywatnie... Poza nie, nic nie ryzykujesz, jeśli go nie użyjesz.

2 polubienia