Witam
Bardzo mi pomogłeś w poprzednim poście, zamierzam zadzwonić do Ciebie ponownie.
Jestem na ramie kątowej wykonanej w konstrukcji spawanej, do tej pory było dobrze, robiłem otwory w tych kątownikach i teraz zdaję sobie sprawę, gdy robię swój rysunek, że w tabeli " lista spawanych części" nie mam zastosowanego typu profilu (kąt 50×50×5).
W modelu 3D oto co jest i jeśli chodzi o tworzenie mojej spawanej konstrukcji

A potem zrobiłam kolczyki jak zwykle, korzystając z funkcji " asysta przy przekłuwaniu "
Czy kiedykolwiek to widziałeś? Czy mógłbyś mi pomóc?
Z góry dziękuję.
Jest to normalne zachowanie, nazwa treści przyjmuje nazwę ostatniej funkcji wykonanej na tym polu. Zrób MEP i wstaw listę spawanych części, a zobaczysz, że w opisie będziesz miał kąt 50x50.
Tutaj z funkcją regulacji:

1 polubienie
Witaj sbadenis, czy możesz mi wyjaśnić?
Co to jest ME?
aby Cię przeczytać.
Miałem na myśli MEP (Putting In Plan).
Właśnie poprawiłem ten termin w poprzednim poście
To jest dokładnie to, co zrobiłem i nie koryguje PB, zamiast pisać " kąt 50 ×50×5 " pisze " lista spawanych części".
Prawdopodobnie nie zrobiłem czegoś " czystego ". W modelowaniu kliknąłem prawym przyciskiem myszy na to, co teraz nazywa się "kąt 50 ×50×5<1> , dodałem pole opisu w oknie, które się otworzyło i ręcznie zmieniłem wartość, co zmieniło nazwę listy spawanych części.
Oto moja nomenklatura na temat posła do Parlamentu Europejskiego:
Witam
Aby zamiast " Article-list-of-parts-souéesX " znajdowała się nazwa użytego profilu, nazwa ta musi być zarejestrowana w momencie tworzenia wspomnianego profilu:
W polu " Opis " w oknie " zapisz jako " podczas zapisywania profilu (*.sldlfp).
Tak to działa u nas...
Jest to ten sam termin, który można znaleźć w instalacji instalacji, jeśli wstawi się tabelę z listą części spawanych.
Do przetestowania po Twojej stronie, bo to nie ja jestem u źródła wzorów dokumentów stosowanych w naszej firmie...
1 polubienie
dla tego modelu (z pozostałych)
Nie mam żadnych ustawień długości ani kąta, po prostu ręcznie dodałem opis, ale reszty nie mogę zrobić...
Witam
Możesz użyć zestawienia komponentów podczas rysowania, kliknij dodaj kolumnę i wybierz swoją właściwość.
Pozdrowienia.
Widmo