Witam
Mam strukturę z różnymi platformami z presją serwisową, na razie jest w porządku, aby zbliżyć się do rzeczywistości zjazdów ładunku, pomyślałem o przejściu przez reprezentację wirtualnej podłogi, która pozwoliłaby mi być bardziej odpowiednim lub nie........ a teraz jestem zablokowany przez połączenia w moich wiązkach i nie wiem, jak uzyskać dostęp do zalecanych parametrów, aby ewoluować, jeśli ktoś został dotknięty tą wiadomością, proszę o wskazówki dotyczące danych wejściowych, które należy wykonać, i ich lokalizacji.
Miłego dnia i dziękuję za udzieloną pomoc.
Widmo
pb_maillage.jpg
Witam
Używasz trybu belki, ale do obliczeń pozostaje kwestia stosunku szerokości do długości lub bliskości innych elementów. Przekaz SW jest w tej kwestii bardzo jasny.
A więc dwa rozwiązania:
- zmieniasz długość tej małej wiązki, jeśli to możliwe (sprawdź również połączenia, które mogą generować ten sam typ wiadomości)
-Przepuszczasz wiązkę lub niektóre belki (lub wszystkie belki) do objętości i nie będziesz już mieć problemu.
Z mojego punktu widzenia tryb belki nie powinien być stosowany do prostych ram spawanych mechanicznie, jak się wydaje. Tryb obliczeń belki jest często źle rozumiany, ponieważ wykorzystuje zupełnie inne metody obliczeń (i bardziej restrykcyjne, zwłaszcza w przypadku obróbki skrzydeł) niż tryb objętościowy.
Jedynym przypadkiem, w którym spawanie mechaniczne jest uzasadnione, jest spawanie mechaniczne (bez obróbki skrawaniem) dużych rozmiarów i gdy stosowane są duże odcinki, ponieważ tryb belki znacznie skraca czas zazębiania i wykonywania symulacji.
Jeśli występuje obróbka niektórych części lub zbyt krótka długość, można użyć trybu mieszanej wiązki i objętości. Możesz to zrobić mieszanie, wydając tylko najkrótsze części objętości.
Pozdrowienia
2 polubienia
Witam
Zamierzam postępować zgodnie z radą i przełączyć się w tryb głośności.
Pozdrowienia.