Witam
Już zeszłego lata opublikowałem wiadomość dotyczącą podobnego problemu dotyczącego bramy. Jednak jak na początki przygody z symulacją oprogramowania z montażem byłem trochę zbyt ambitny. Tak więc znacznie uprościłem swój model i zapomniałem o.
Uczę się. Uczęszczam na kursy elementów skończonych i oprogramowania w szkole, niestety uczymy się używać narzędzia symulacyjnego tylko na elementach blokowanych mono i nie jesteśmy w ogóle wyjaśnione różne siatki oprogramowania, ani aby naprawdę zrozumieć oprogramowanie, uczymy się elementów skończonych na ACCORD. A kiedy robimy symulacje w SW, W pracy praktycznej wszystko zawsze idzie dobrze, ponieważ mamy bardzo proste części.
Krótko mówiąc, podwozie wykonałem z profilu aluminiowego odzyskanego na Tracepart. Chcę najpierw przyłożyć równomierne obciążenie do podwozia. Skrupulatnie przestrzegałem wszystkich instrukcji, które otrzymałem już zeszłego lata.
- Zacząłem od przekształcenia wszystkich moich elementów w objętość.
- Sprawdziłem, czy nie ma zakłóceń
- Usunąłem.
- Nałożyłem swoje warunki brzegowe, położyłem swoje siły (grawitacja + ciśnienie 2000 N/m²)
Moja siatka jest częściowo wykonana, ale SW nie tworzy siatki niektórych belek. Zastanawiałem się więc, czy to dlatego, że zaimportowałem moje belki, ale zrobiłem małe badanie zginania na belce, która działała bardzo dobrze. Czy możesz mi pomóc, a przede wszystkim chciałbym zrozumieć, co robię źle ?
Próbowałem wrócić do mojego nauczyciela, mając nadzieję, że widząc, że idę dalej w jego module, poświęci czas, aby mi pomóc, ale nic nie mam od niego odpowiedzi.
chassis-simu.zip