Obawiam się, że twój problem z wyświetlaczem to jeden z tajemniczych błędów Catii. Czy próbowałeś odwrócić sekcję lub nieznacznie przesunąć powierzchnię cięcia, aby sprawdzić, czy problem nadal występuje?
Jeśli chodzi o wykonywanie cięcia w płaszczyźnie XY, jak widać na obrazku, wystarczy sprawdzić oś Z na normalnej linii naprężenia. Opcjonalnie można wybrać pierwsze odniesienie z drugą ikoną od lewej strony (np. oś elementu), a następnie zmienić orientację przekroju wzdłuż osi Z (aby uzyskać cięcie wzdłużne).
Witam, wygląda to na błąd graficzny. Powinieneś spróbować znaleźć najnowszy sterownik karty graficznej kompatybilny z tą kartą graficzną i tą wersją Catia.
Świetnie, udało mi się z twoją metodą (małe przemieszczenie powierzchni cięcia)
Potrzebuję kilku wyjaśnień.
Nie wiem, co zrobiłem.
Mogę ukryć/pokazać sekcję głośności. Z drugiej strony nie mogę już ukryć/pokazać wypełnienia wyniku sekcji. Wydaje mi się, że znajduje się w ukrytej przestrzeni (ikona "pokaż ukryte/wyświetlane obiekty") (patrz obrazek poniżej)
1) W jaki sposób mogę uzupełnić wynik sekcji?
2) O Twoim pomyśle "Czy próbowałeś odwrócić sekcję lub lekko przesunąć powierzchnię cięcia, aby sprawdzić, czy problem nadal występuje?", udało mi się to zrobić i zadziałało. Z drugiej strony już nie mogę tego robić. Czy możesz mi powiedzieć, w jaki sposób możemy zobaczyć płaszczyznę przekroju i obrócić ją kątowo względem osi?
Aby uzyskać plan przekroju, należy dwukrotnie kliknąć na przekrój w sekcji "aplikacje" drzewa konstrukcyjnego.
Do wypełnienia musi znajdować się w ukrytej przestrzeni. W przeciwnym razie to samo, klikając dwukrotnie na sekcję, zobacz w zakładce "wynik", jeśli nie ma opcji sprawdzenia lub innej.