Problem z rysowaniem wątku

Witam wszystkich.

To jest mój problem.

Korzystam z oprogramowania Solidworks 2020 SP5.

Kiedy tworzę gwint na obrabianym przedmiocie, używam "kreatora wiercenia".

Kiedy wykonuję rysunek, używam funkcji "symbol wiercenia", aby zwymiarować otwór gwintowany.

Jednak na przykład, jeśli stukam w M8, na moim planie jest napisane tylko Ø6.8 DO NASTĘPNEGO.

Zwykle powinny być 2 linie.

Pierwszy z M8, a drugi z Ø6,8.

Nie rozumiem, skąd bierze się problem.

Z góry dziękuję za pomoc.

Cdlt powiedział:

Rudy

pb_taraudage.jpg

Witam

Ø6,8 to moim zdaniem otwór do wiercenia wstępnego

Jeśli chcesz mieć napis M8, musisz wybrać drugi okrąg.

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Zaskakujące zachowanie.

@elie.soulard_1: w przeciwieństwie do "inteligentnego" wymiarowania, funkcja symbolu do wiercenia haków do otworu prowadzącego (właśnie testowałem na SW19).

Czy jest ona specyficzna dla pomieszczenia (np. jeśli rozpoczynasz nowy poseł do PE z tym samym pomieszczeniem, zjawisko się powtarza), do posła do PE (dodajesz widok innego pokoju w MEP)?

Czy maszyna została wyłączona i ponownie uruchomiona?

2 polubienia

Witam

Mając problem w tamtym czasie,

wynika to z problemu ze ścieżką w kreatorze wiercenia, Solidworks nie może znaleźć całej tej funkcji w solidworks,

Rozwiązałem ten problem, biorąc bilet z Visiativ, zmusił mnie do prawidłowego wskazania drogi.

Miłego dnia

2 polubienia

Witam

Istnieją 2 pliki Calloutformat .  Mam wrażenie, że wskazujesz na wersję uproszczoną.

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Zresetuj swój profil, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem (jeśli rozwiąże problem, jest to parametr do poprawienia, w przeciwnym razie wynika z problemu z instalacją brakującego pliku)

Oczywiście w razie potrzeby możesz przywrócić swój profil.

Aby zresetować swój profil:

Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie Zmień nazwę:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks\SolidWorks 20xx w zależności od wersji, którą chcesz zresetować. (zazwyczaj dodaję -old na samym końcu nazwy)

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania będziesz miał "fabryczne" ustawienia

Jeśli zajdzie potrzeba powrotu, zmień nazwę lub usuń folder, który został utworzony podczas ponownego otwarcia oprogramowania (HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks\SolidWorks 20xx)

I zmień nazwę 1. poprzedniego folderu -old na -old, a następnie ponownie otwórz SW

1 polubienie