Problem z rysowaniem

Witam @ wszystkich,

Kiedy tworzę widok szczegółowy na SW2013, cóż, mój widok jest ucięty (patrz załączony plik)... Ale to tylko problem z wyświetlaniem na ekranie, w druku wychodzi dobrze.

Czy ktoś może mi pomóc?

Próbowałem ponownie usunąć ten i zrobić nowy... te same wyniki!!

Cdt

Eric

pb_sw.jpg

Czy masz inną stację roboczą wyposażoną w oprogramowanie do przetestowania? w celu odtworzenia lub nie problemu.

Jeśli jest to problem z wyświetlaniem, sprawdź, czy sterowniki karty graficznej są aktualne.

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

4 polubienia

Witam

Czy robi to w wielu ujęciach?

Jeśli nie, w jeden sposób zaktualizuj sterownik karty graficznej.

Pozdrowienia

2 polubienia

tak samo jak w poprzednich odpowiedziach

zobacz sterownik certyfikowanej karty Solidworks, więc pro karta graficzna OPEN GL

@+ ;_)

1 polubienie

Sterowniki są na bieżąco...

Nie jmsavoyat, robi to na tym, a ten, który skopiowałem z tego...

Czy próbowałeś doładować swój szablon, aby zresetować podstawę swojego MEP???

1 polubienie

Ponowne wczytywanie mapy bazowej...... zawsze ten sam problem!!

Jeśli utworzysz nowy widok szczegółu, ale w innym miejscu, lub przesuniesz istniejący okrąg szczegółów, problem nadal występuje?

Kiedy przesuwam widok, wydaje się on "normalny", a gdy tylko powiększę w najlepszym razie, zaczyna się od nowa.

Tak to jest samo, chyba że mój szczegół pozostaje na "skali nadrzędnej", jak tylko zmienię go na ech 2:1 to problem wraca.

Witam

Czy próbowałeś pobawić się stanem wyświetlania widoku szczegółowego?

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_DETAIL_CIRCLE.htm?id=80fb5a44d1d1412bbabb666c759dc16d#Pg0

1 polubienie

Witam

Podobnie jak Tomalan, wydaje mi się, że widok jest typu "Cieniowany". Myślę też o ustawieniach wyświetlania widoku nadrzędnego czy widoku szczegółowego.

Inaczej nie widzę.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, kiedy zmieniam styl wyświetlania, to działa!! Ale pkoi w stylu cieniowanym wyświetlacz nie jest wykonany poprawnie?