Problem z rysowaniem

Witam

Ostatnio mam problem z krojem i detalami.

Wcześniej mi tego nie zrobił. Stosuję linię cięcia lub szkic do widoku, aby uczynić go wycięciem lub detalem.

Ale kiedy usuwam linię cięcia lub cięcie, detal lub szkic detalu nie usuwa tego, co jest ze mną związane.

Wcześniej usunąłem przekrój, a linia przekroju natychmiast zniknęła , to samo dotyczy widoku szczegółowego, szkic z nią połączony również zniknął z widoku.

Ale już nie jestem zmuszony usuwać wszystkiego ręcznie... Czy jest coś do odhaczenia?

Z niecierpliwością czekamy na Twoje odpowiedzi.

Pozdrowienia.

I właśnie zauważyłem kolejny błąd.... Na razie jesteśmy w formacie europejskim na rysunkach...

Rysuję linię cięcia w widoku z góry, zaznaczam "automatyczne odwrócenie", aby zdecydować zgodnie z pozycją mojej myszy, gdzie zostanie umieszczony mój widok i w ten sposób orientuję strzałki mojej linii cięcia we właściwym kierunku... Otóż nie.

odwraca amerykańskie i europejskie o.O. ... Pachnie jak koniec świata :) Czy ktoś ma pomysł?

Mam zamiar zrestartować się, powiesz mi, żebym zobaczył ...

Witam

Czy od tego czasu zaktualizowałeś SolidWorks?

Jaka wersja SolidWOrks? Czy problem KB został już rozwiązany?

Czy pozycja została zrestartowana?

Co więcej, może cię oświeci,

Zauważyłem, że w moim montażu 3D, kiedy umieściłem widok z góry ... no to widzę dach ... normalny.

a dół, kiedy umieszczę go w widoku z dołu... Na razie wszystko jest w normie.

ale w MEP, gdy wstawiam mój zespół dobrze, mam odwrotnie ..

Normalny lekarz...?

tak, @.PL jesteśmy w 2014 SP5 w tym poście, problem z KB został już rozwiązany jakiś czas temu.

Dawno nie zmieniałem konfiguracji ani aktualizacji oprogramowania. Robi mi to dopiero od początku tygodnia.

Witam

Odwróć ekran, twoje projekcje będą dobre!!

OK, wychodzę..........

1 polubienie

Zauważyłem to samo, krąg widoków szczegółów nie jest już usuwany, gdy usuwam widok szczegółowy.

Korzystam z Solidworks 2016 SP2.0

Fred

Załączone pliki

a.jpg

I nie, @tictic zawsze będzie tak samo...:)

Czy jesteś w projekcji europejskiej w opcjach swojego arkusza?

Przepraszam za czas odpowiedzi, nie zamknąłem pytania, ponieważ nie zostało poprawione, i tak, @.PL jestem w Europie...

W rzeczywistości jest to normalne zachowanie!

Jeśli chcesz odwrócić cięcie, musisz odwrócić cięcie i nie przesuwać widoku!

Jak widać na obrazie "a.jpg", strzałki A-A idą w górę, więc jeśli umieścisz swój widok na górze, to w porządku!

Zapoznaj się z pomocą, aby odwrócić kierunek cięcia:

• Aby zmienić kierunek cięcia wskazywany przez strzałki, należy kliknąć dwukrotnie w dowolnym miejscu wzdłuż linii cięcia lub wybrać linię i wybrać opcję Odwróć kierunek w menedżerze właściwości PropertyManager Przekrój .

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_SECTION_PROP.htm

1 polubienie

Witam

Czy mógłbyś umieścić kawałek z rysunkiem, który ma problem na stacji, abyśmy mogli zobaczyć???

Właśnie coś mi się przydarzyło, czy sprawdziłeś automatyczne okienko cofania???

1 polubienie

Tak Manu, wszystko jest sprawdzane "odwrotnie automatycznie".

Ale nie robi mi tego na wszystkich poziomach... Jakby były plany (choć w Europie), które miały w pamięci amerykańskie wspomnienia.

Czy możesz dać nam monetę z planem, żebym rzucił okiem???

Skończyło się na naprawie SW i wszystko wróciło do normy...