Wcześniej mi tego nie zrobił. Stosuję linię cięcia lub szkic do widoku, aby uczynić go wycięciem lub detalem.
Ale kiedy usuwam linię cięcia lub cięcie, detal lub szkic detalu nie usuwa tego, co jest ze mną związane.
Wcześniej usunąłem przekrój, a linia przekroju natychmiast zniknęła , to samo dotyczy widoku szczegółowego, szkic z nią połączony również zniknął z widoku.
Ale już nie jestem zmuszony usuwać wszystkiego ręcznie... Czy jest coś do odhaczenia?
I właśnie zauważyłem kolejny błąd.... Na razie jesteśmy w formacie europejskim na rysunkach...
Rysuję linię cięcia w widoku z góry, zaznaczam "automatyczne odwrócenie", aby zdecydować zgodnie z pozycją mojej myszy, gdzie zostanie umieszczony mój widok i w ten sposób orientuję strzałki mojej linii cięcia we właściwym kierunku... Otóż nie.
odwraca amerykańskie i europejskie o.O. ... Pachnie jak koniec świata :) Czy ktoś ma pomysł?
Mam zamiar zrestartować się, powiesz mi, żebym zobaczył ...
Jeśli chcesz odwrócić cięcie, musisz odwrócić cięcie i nie przesuwać widoku!
Jak widać na obrazie "a.jpg", strzałki A-A idą w górę, więc jeśli umieścisz swój widok na górze, to w porządku!
Zapoznaj się z pomocą, aby odwrócić kierunek cięcia:
Aby zmienić kierunek cięcia wskazywany przez strzałki, należy kliknąć dwukrotnie w dowolnym miejscu wzdłuż linii cięcia lub wybrać linię i wybrać opcję Odwróć kierunek w menedżerze właściwości PropertyManager Przekrój .