do tej pory bez problemu korzystałem z funkcji rodziny części, ale od dzisiaj kiedy edytuję rodzinę części, mogę wprowadzać wartości, ale jak tylko chcę wyjść, bloki SW nie mogę zrobić nic poza Ctrl + Alt + Delete.
Zauważyłem dziś rano, że część utraciła funkcję rodziny części, tj. nadal miałem stare konfiguracje, ale nie mogłem ich już edytować, ponieważ zniknęły.
Przeprowadziłem test z nową częścią i wkładką rodziny części, ale uzyskałem ten sam wynik.
Dla solidworks nie według mojej wiedzy i dla excela trudno powiedzieć, dodatkowo właśnie zauważyłem, że excel jest w automatycznym pobieraniu i instalacji, a ja nie jestem fanem automatycznej instalacji.
Czy w przypadku aktualizacji będzie istniała procedura, aby znów działała?
Musiałbyś sprawdzić i zanotować wersję programów, spróbować przywrócić przy wyłączonym połączeniu internetowym, aby móc otworzyć program Excel i wyłączyć automatyczne aktualizacje oraz sprawdzić, czy zmieniły się numery wersji. Następnie spróbuj ponownie zmienić rodzinę części.
W tamtym czasie dla mnie powinienem był zaznaczyć "[...] oznacz temat jako rozwiązany, sprawdzając komunikat, który zawiera rozwiązanie problemu". Dziękuję.